Період публікації:

від

до

Категорія:

Ми – козаки, ми – України  діти (фото)

Опубліковано: Середа, 17 жовтня 2018 

min
max

Чотирнадцяте жовтня для України знаменна  дата. У день Покрови Пресвятої Богородиці, яка вважалася покровителькою українського воїнства в різні часи, також відзначають День українського козацтва та День захисника України.
А напередодні  цього визначного дня у  Плугівському  НВК І-ІІІ ст. відбувся урочистий вечір памяті, вечір зустрічі з воїнами АТО «Ми – козаки, ми – України  діти». В концерті, який підготувала   педагог-організатор  Віхаста З. В.  спільно з учнями  5-10 класів, возвеличувалися  козаки, було  віддано  шану воїнам  УПА, вшановано  героїв АТО, а хвилиною мовчання  вшанували усіх тих Героїв, які поклали своє життя за наше майбутнє. Патріотичні слова віршів  перепліталися з піснями «Зродились ми великої години», «Талант свій подарую Україні», «Ми - козаки», «Ми за мир»,  які вдало підібрала  керівник музичного гуртка Гучко Г. М. 
Серед перших воїнів АТО, які добровільно, за покликом серця,  вирушили на війну, були і наші земляки.  Гордимося випускниками нашої школи, учасниками АТО, які оберігають наш спокій та мирне небо над головою, продовжуючи захищати нашу Батьківщину  в лавах Національної Гвардії України та спеціальних загонах поліції,  – Вонсовичем  Р., Довганем Р., Пелем Т., Гущакаком Р., Ярошем Б., Сагайдаком В., Загурським Б. (Лісорубом)  та з невимовним  болем у серці згадуємо  Шафранського В., який загинув у перші дні АТО. 
На урочистості  до школярів завітав лейтенант Національної Гвардії України, учасник АТО Гарбузинський П.В., який подякував учням за моральну підтримку воїнів, неодноразову волонтерську допомогу,  за патріотичний настрій,  за запрошення, та  змістовну програму вечора.
Не оминув увагою школярів і учасник Революції Гідності та воїн АТО Богдан Лісоруб (Загурський), який завітав до нас в переддень вечора пам’яті та вручив голові учнівського комітету школи Луців Юлії іменний банер за волонтерську допомогу.

Немає коментарів

Схожі статті:

"Шевченкове слово у нашому серці" "Шевченкове слово у нашому серці" Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020 Благослови той день і час, Коли прослалась килимами Земля, яку сходив Тарас Малими босими ногами.          Тарас Шевченко… Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі і благородні почуття. Можливо, Тарас...

Переглядів: 1304 Коментарів: 0

Відділи освіти

"Година коду" у Плугівському НВК "Година коду" у Плугівському НВК Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 Шкільні уроки інформатики перший крок до успіху в будь– якій кар’єрі сьогодення. Учні Плугівського НВК І-ІІІ ступенів  неодноразово приймають участь в різних конкурсах. 7 грудня  2018 року вони долучилися до освітньої кампанії «Година коду», метою якої є показати школярам, що інформатика може бути веселою...

Переглядів: 211 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook