Період публікації:

від

до

Категорія:

Перший раз у 5 клас. Адаптація учнів особливості, труднощі, проблеми у наступності

Опубліковано: Вівторок, 30 жовтня 2018 

min
max

У вівторок, 30 жовтня у  КЗЛОР «Великолюбінський НРЦ»  практичний психолог Яцишин О.Д.  та класний керівник Радомська І.І. -  провела психолого- медико- педагогічний консиліум на тему: «Перший раз у 5 клас. Адаптація учнів: особливості, труднощі, проблеми у наступності»

Мета: Сприяти вирішенню навчально-виховних завдань під час адаптаційного періоду; пошук універсальних форм, методів і прийомів роботи з дітьми.

Обговорити деякі аспекти психологічних особливостей переходу дітей із початкової школи в середню;

 Виробити напрями роботи для профілактики дезадаптації, покращення клімату в класних колективах.

 Учасники: практичний психолог, медична сестра, класовод, педагоги, які викладають у п’ятому класі.

Девіз консиліуму: «Сенсом нашого життя і професії є діти. Всі вони повинні бути щасливими, здоровими та впевненими в майбутньому. Хоч різні можливості – рівні права. Кожна дитини – цілий світ. Освіта, повага і рівність для всіх!»

Практичний психолог, Яцишин О.Д , надала інформацію вчителям – предметникам про індивідуальні особливості п'ятикласників та надала практичні рекомендації щодо адаптації учнів 5-го класу до навчання у школі ІІ ступеня.

Класний керівник – Радомська І.І. дала повну психолого – педагогічну характеристику кожному своєму вихованцю та поділились з колегами досвідом виховної роботи з учнями п'ятого класу.

Медична сестра Мащак О.Й. надала консиліуму інформацію про стан здоров’я та фізичні особливості школярів.

Вчителі-предметники також обговорили єдині вимоги до навчання та оцінювання п'ятикласників, поспілкувались про дозованість домашніх завдань тощо.

Усі учасники психолого педагогічного-консиліуму зробили висновок, що потрібно усім учителям - предметникам тісно співпрацювати з класним керівником та практичним психологом, щоб допомогти учням подолати успішно процес адаптації та спільно презентували шляхи їх вирішення.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні НРЦ  «Левеня» доєдналися до відзначення Дня поширення інформації про аутизм Учні НРЦ «Левеня» доєдналися до відзначення Дня поширення інформації про аутизм Опубліковано: П`ятниця, 03 квітня 2020 Коли краплі дощу стікають по склі, ми дивимося на них і думаємо: «Як їх багато, і які вони різні». Але хмари поступово розсіються, вигляне сонце і скло стане сухим. Лиш де-не-де будуть помітні сліди від крапель… Щорічно 2 квітня світова спільнота відзначає День поширення інформації про аутизм. Учні...

Переглядів: 4588 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Семінар для практичних психологів (фото) Семінар для практичних психологів (фото) Опубліковано: Четвер, 21 листопада 2019 Нещодавно в КЗ ЛОР «Львівська загальноосвітня санаторна школа-інтернат №1 І-ІІІ ст. імені Б.-І. Антонича» відбувся обласний семінар для практичних психологів на тему: «Адаптація новоприбулих учнів у школі-інтернаті». Психолог школи Білокорович Н.О. поділилась досвідом як проблему адаптації новоприбулих...

Переглядів: 356 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook