Період публікації:

від

до

Категорія:

Місячник шкільної бібліотеки у Волощанському НВК І-ІІ ступенів

Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 

min
max

З 1 по 31 жовтня  в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек Волощанському НВК І-ІІ ст. проходив місячник шкільної бібліотеки   під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» (до 100-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського).  

28 вересня виповнилося 100 років від дня народження видатного педагога сучасності, вченого, громадського діяча Василя Олександровича Сухомлинського. Це справді людина з полум’яним серцем, видатний педагог сучасності. 35 років свого життя він віддав школі. Сухомлинський – заслужений вчитель України, лауреат Державної премії імені Т. Г. Шевченка. З його ім’ям пов’язані збагачення і піднесення педагогічної науки ХХ століття. Велика, самобутня спадщина вченого з плином часу привертає все більше уваги.

Місячник шкільної бібліотеки у Волощанському НВК І-ІІ ступенівВ. О. Сухомлинський приділяв велику увагу творчому розвитку кожної дитини, спираючись на загальнолюдські, громадянські цінності,  дбав про забезпечення фізичного, морально-духовного, культурного формування особистості, виховання соціально зрілого громадянина України.

За цей час шкільний бібліотекар Леся Калямон  провела чимало цікавих та змістовних заходів, які були спрямовані на популяризацію дитячого читання та розвиток творчого інтелектуального потенціалу дітей.

Це і екскурсія першокласників до бібліотеки.  Посвята першокласників у читачі, і майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва  – виготовлення  закладок, конкурси « Моя закладка найкраща», «Ми казкарі», де діти писали казки, книжкова лікарня.

Також були представлені книжкові виставки «Ми славні нащадки козаків» та «Література рідного краю», круглий стіл «Творчість В.О. Сухомлинського – дітям», проведені бесіди «Дітям про В.О.Сухомлинського», «Як виховати творчого читача?», літературна подорож «Казковий світ Василя Сухомлинського»

Було створено віртуальну фотогалерею  «Творчість читачів» та  проведено усний журнал на тему «Моя бібліотеко, Ти мудрість всіх віків, хранителька добра!»

Цей місячник сподобався і запам’ятався учням школи, тому що вони дізналися багато нового і цікавого про видатного педагога Василя Сухомлинського. Його твори формують у дітей найголовніше — людяність. Вони вчать маленьких читачів відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших. Формують покоління, яке здатне вчитися протягом усього життя, вміє розв’язувати нагальні проблеми сучасності, розвивати цінності громадянського суспільства.

 

Місячник шкільної бібліотеки у Волощанському НВК І-ІІ ступенів

 

 

Місячник шкільної бібліотеки у Волощанському НВК І-ІІ ступенів

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень милосердя й доброти в Попелівському НВК Тиждень милосердя й доброти в Попелівському НВК Опубліковано: Середа, 14 листопада 2018 У Попелівському НВК з 13 по 17 листопада триватиме «Тиждень милосердя й доброти», під час якого будуть проведені різні заходи. Сьогодення потребує не лише добрих справ, а й милосердя, чуйності, толерантності, співчуття , які мають бути постійно присутніми в нашому житті. 13 листопада - у « Всесвітній...

Переглядів: 466 Коментарів: 0

Відділи освіти

Свято української мови в Новокропивницькому НВК Свято української мови в Новокропивницькому НВК Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 У Новокропивницькому НВК І -ІІІ ст. 9 листопада відбулося свято до Дня української писемності та мови ”Ну що б, здавалося, слова”, яке підготували вчителі української мови Ірина Мидянка та Ірина Юрчак. Учні читали вірші, звучала українська пісня. Присутні дізналися цікаві факти з історії української...

Переглядів: 529 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook