Період публікації:

від

до

Категорія:

Відбулася нарада керівників органів управління освітою

Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 

min
max

Сьогодні, 31 жовтня, у приміщенні актової зали департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

В ході роботи було розглянуто низку питань. Зокрема, Сергій Пазюк виступив із презентацією «Аналіз ефективності шкільної мережі. Освітні індикатори як інструмент визначення існуючих проблем».

Про організацію інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти розповіла головний спеціаліст департаменту Марія Васюник-Кулієва. За її словами, у 2018/2019 н.р. для 545 дітей з особливими освітніми потребами організовано навчання в 423 інклюзивних та 5 спеціальних класах закладів освіти Львівської області. Охоплені всі нозології. У закладах дошкільної освіти навчається 134 дитини з особливими освітніми потребами (67 інклюзивних груп). Для надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами Львівській області у 2018 році виділено 8 млн 224 тис. гривень. В області рішеннями районних/міських рад створено 25 інклюзивно-ресурсних центрів, на черзі – створення ще одного у Мостиському районі.

Про результати ЗНО у 2018 році та особливості ЗНО-2019 поінформувала директор департаменту Любомира Мандзій. «Учні закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти І-ІІ р.а., які в 2019 році завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти, складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Загалом, учням, слухачам або студентам закладів професійної та вищої освіти наступного року буде необхідно скласти ДПА у формі ЗНО з двох навчальних предметів: української мови, а також математики або історії України за вибором», - повідомила п. Мандзій.

Також очільниця департаменту освіти проаналізувала виконання заходів Програми розвитку освіти Львівщини на 2017-2020 роки у 2018 році (використання субвенції на опорні школи, школи національних меншин, проект «Схід і Захід разом», інклюзивно-ресурсні центри тощо) та стан закупівлі обладнання для НУШ (дидактики, меблів та комп’ютерної техніки).

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Відбулася нарада керівників органів управління освітою Відбулася нарада керівників органів управління освітою Опубліковано: Середа, 26 вересня 2018 Сьогодні, 26 вересня, у приміщенні актової зали департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада керівників відділів освіти районних державних адміністрації, міських рад та об’єднаних територіальних громад. На нараді розглядалися питання щодо використання коштів субвенції...

Переглядів: 642 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки

Відбулася нарада керівників органів управління освітою (фото) Відбулася нарада керівників органів управління освітою (фото) Опубліковано: П`ятниця, 06 липня 2018 Сьогодні, 6 липня, в актовій залі департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками відділів освіти районних державних адміністрації та міських рад. В ході роботи було розглянуто низку актуальних питань підготовки до нового навчального року. Зокрема, підготовка...

Переглядів: 761 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook