Період публікації:

від

до

Категорія:

У Дрогобицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 ім. Івана Франка відбулася презентація книги Світлани Фаринович «Із глибини серця»

Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 

min
max

Вихід книги у світ – хвилююча подія, адже віддаєш на суд людей те, що належало лише тобі. Кожне видання – масштабний проект, в якому є багато учасників, проте найважливішими є дві сторони – книга і читач.

Ідея презентації народилася разом із задумом книги. Її формат не міг змінюватися: на сцені повинні грати актори, що брали участь у прем’єрних показах. Я вірила, що віднайду своїх артистів. І ось на сцені уривки з вистав, сценарії яких увійшли в книгу: Свято Любові, де бабуся вчить онука пізнати золоте правило життя: «Стався до інших так, як хотів би, щоб до тебе ставились» (Марія Даців, Віталій Шпакевич);  вистава «Будучність народа у ваших руках», де  бачимо високодуховного Романа (Андрея) Шептицького – Богдан Росоха, Роман Подольський; мудру маму  графиню Софію Фредро   (Андріана Байкенич), батька митрополита графа Івана Шептицького (Олександр  Ришковець), автора (Анастасію Марків). Усі актори були неперевершеними. А згодом  - «Стіна» за мотивами однойменної  п’єси Юрія Щербака. На сцені  Варвара Рєпніна і Тарас Шевченко – легенда Першої школи  Марта Кушлик та Роман Шепіда. Вишукано, інтелігентно, високохудожньо  передали всю глибину непростих стосунків героїв мої актори. І врешті – «На порозі безсмертя». Олег Ольжич (Олег Петришин), Олена Теліга (Катерина Трефаненко-Бермес), Катерина Білецька (Оксана Ільчишин-Лисик),  Бандерівка  (Ірина Білецька-Хлопик) – ці актори, що приїхали до школи з різних кінців України через багато років, мовби повернулись у дитинство, проте вже в зовсім іншому статусі,  самі будучи батьками.

Гра кожного актора була дуже невимушеною і природною, бо те, як грали вони на сцені, що промовляли їх уста, народжувалось у самому серці. Вони реалізували мій задум – із глибини серця. За це Вам, мої актори, дорогі мої випускники, щиро дякую.

Не можу не згадати поліграфічну фірму «Посвіт» в особі п. Лариси Лесишин, яка втілила мою ідею в життя. Спасибі за висококласну роботу.

Щиро дякую Ірині Дмитрів, кандидату філологічних наук, доценту кафедри української літератури та теорії літератури ДДПУ ім. Івана Франка, – автору передмови до моєї книги. Мені дуже приємно, що наші погляди та оцінка багатьох життєво важливих речей збігаються і тут є це переднє слово.

Дякую відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради, міському методичному кабінетові в особі Галини Григорівни Марчук, який схвалив  на засіданні Методичної ради мою книгу. Дякую рецензенту цього навчального видання Ользі Петрівні Яремко за підтримку, розуміння і співпрацю.

Організація  презентації не була б можливою без допомоги та дієвої участі в ній десятків людей.  Кожному, хто на певному етапі вкладав свою працю, допомогу, давав поради, був небайдужим – велике спасибі. Кожному, хто виголошував слово, - моїм учням та моїм глядачам – щиро дякую.

Тепер книга живе своїм життям. Нехай воно буде щасливим!

Немає коментарів

Схожі статті:

«Код ідентичності» та виклики сьогодення. Презентація книги «Код ідентичності» та виклики сьогодення. Презентація книги Опубліковано: Понеділок, 27 травня 2019 У Львівському ОІППО відбулась презентація книги «Костюк П. Код ідентичності. Мілітарні сторінки історії України і не тільки… − Львів: Універсум; Простір-М, 2018». Її автор – полковник запасу, Голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України, військовий аналітик, історик і публіцист, член...

Переглядів: 413 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Незвичайний урок "Дрогобицька Голгофа" Незвичайний урок "Дрогобицька Голгофа" Опубліковано: Четвер, 28 лютого 2019 Історію ж бо пишуть на столі, ми ж пишем кров'ю на своїй землі. Ліна Костенко 20 лютого 2019 року у 10-А класі відбувся незвичайний урок. На перший погляд, здавалося б, що ж такого незвичайного в уроці позакласного читання. Та не завжди до вас у гості завітає автор книги та ще й актори. А це -...

Переглядів: 547 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook