Період публікації:

від

до

Категорія:

«Безмежний світ гри  з LEGO»

Опубліковано: Середа, 31 жовтня 2018 

min
max

Хочеш бути здоровим – грайся,

Хочеш бути розумним – грайся.

Хочеш бути щасливим – грайся!

 народна мудрість.

Проект «Сприяння освіті» започатковано в 2010 році, після підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та фондом the LEGO Foundation (королівство Данія). Україна стала п’ятою державою у світі, що приєдналися до Програми. З 2013 року до проекту приєдналися заклади дошкільної освіти Львівщини.

Метою проекту є сприяння розвитку якості освіти через всебічний розвиток дитини, зокрема компетентностей, необхідних для навчання упродовж життя та становлення педагога-фасилітатора, який прагне відійти від педагогіки копіювання, шаблонування, практики однієї правильної відповіді та нав’язування свого бачення дитині. В основу взаємодії дорослого і дитини покладено підхід «навчання через гру».

25.10.2018 в закладі дошкільної освіти №15 «Лелеченька» відбувся семінар з елементами тренінгу практичних психологів ЗДО мм. Дрогобича і Стебника на тему «Використання LEGO конструктора  в діяльності практичного психолога ЗДО».

Під час семінару практичні психологи переглянули пізнавальний мультфільм «Історія створення LEGO». Ця історія спонукала їх проаналізувати соціальні виклики, які пережив автор геніальної гри Оле Кирк Крістіансен в маленькому данському містечку Біллунн у 30-х роках ХХ ст.. Також відзначили загальнолюдські цінності, які проявили всі покоління сім’ї Крістіансен на шляху розвитку свого сімейного бізнесу, головні правила сімейного бізнесу: висока якість, постійний пошук та  вдосконалення і найголовніше – «Все найкраще дітям».

Старух Н.І., практичний психолог ЗДО №15, ознайомила колег з LEGO технологією, яка допомагає дітям втілювати в життя свої задумки, будувати і фантазувати, захоплено працювати і бачити кінцевий результат своєї роботи. Для педагогів були цікавими  пропозиції сконструювати  качечку, побудувати башточку, знайти «цеглинку настрою»,  провести фізкультхвилинку.

В інтерактивній формі практичні психологи навчались методу «вільної гри», будували будинок своєї мрії та обговорювали перспективи використання LEGO-технології в діагоностичній, корекцііній, розвивальній діяльності практичного психолога. Однозначно, для педагогічного процесу LEGO-технологія цікава тим, що, базуючись на інтегрованих принципах, об'єднує в собі елементи гри та експериментування. Ігри з LEGO виступають засобом дослідження та орієнтації дитини в реальному світі.

Під час обговорення результатів семінару його учасники були одностайними в тому, що така форма навчання змушує практичного психолога вчитися, відходити від шаблонів, зменшувати рівень контролю над процесом поетапного створення образу та дарує почуття радості за виконану роботу усім присутнім.

Особливу подяку виловлюємо Ковалик Г.Ф., директору ЗДО №15 «Лелеченька» та  Старух Н.І., практичному психологу, керівнику методичного об’єднання практичних психологів ЗДО мм. Дрогобича і Стебника за сприяння у проведенні семінару.

                                                           Разумна Л.М., методист ММК

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівщина отримала другий комплект ігрових наборів конструкторів «Play Box» Львівщина отримала другий комплект ігрових наборів конструкторів «Play Box» Опубліковано: Вівторок, 30 жовтня 2018 У межах «Нової Української школи», спільного меморандуму Міністерства освіти і науки України та The LEGO Foundation 29 жовтня Львівська область отримала другий комплект ігрових наборів конструкторів «Play Box». Зазначимо, що загалом школам Львівщини передадуть 2 348 наборів. Нагадаємо, що, відповідно...

Переглядів: 314 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

Першокласники Львівщини безкоштовно отримають понад 30 тисяч наборів LEGO (фото) Першокласники Львівщини безкоштовно отримають понад 30 тисяч наборів LEGO (фото) Опубліковано: П`ятниця, 06 липня 2018 Першокласники Львівщини отримають 30 296 наборів LEGO, які допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес. «Це дуже хороша ініціатива The LEGO Foundation, адже діти зможуть з користю проводити вільний час, розвиваючи уміння та навички, що забезпечать у майбутньому...

Переглядів: 440 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook