Період публікації:

від

до

Категорія:

Інтегрованеий урок-свято у Великолюбінському НРЦ(фото)

Опубліковано: Четвер, 08 листопада 2018 

min
max

Коли зникає народна мова, народу немає більше…

Доки жива мова в устах народу, доти живий і народ.

І нема насильства нестерпнішого, як те,

Що хоче відняти в народу спадщину,

Творену багатьма поколіннями його …. предків.

К. Ушинський

У середу, 7 листопада, у 

Коли зникає народна мова, народу немає більше…

Доки жива мова в устах народу, доти живий і народ.

І нема насильства нестерпнішого, як те,

Що хоче відняти в народу спадщину,

Творену багатьма поколіннями його …. предків.

К. Ушинський

У середу, 7 листопада, у Великолюбінському НРЦ вчитель української мови та літератури Курило М.М.  та вчитель історії Дудок О.Ю.  провели інтегрований урок-свято  в 10 класі  «З історії виникнення української писемності та мови»

Метою уроку було ознайомити учнів із витоками, зясувати історичний шлях розвитку української писемностві та мови, її місце серед інших мов; сприяти формуванню елементарних вмінь аналізу різноманітної інформації, закріпити навички виразного читання; формувати історичні уявлення учнів; виховувати почуття патріотизму і пошану  до рідної мови та літератури, інтерес до історичного минулого.

Урок розпочався з легенди про нашу столицю України Київ. Після чого вчитель історії розповіла про виникнення словянської писемності . А учениця Грициняк Наталя підготувала коротку інформацію про життя Нестора Літописця.

Під час музичної паузи десятикласники заспівали пісню «Заспіваймо пісню за Україну».

Вчитель літератури розповіла учням про те, що українська мова пройшла дуже тернистий шлях, а учениця Леськів Діана зачитала скорботний календар українької мови.

Учитель літерати підвела учнів до заменної дати, а саме виданням «Енеїди»  Котляревського, яка  стала першим друкованим твором написаним живо народною мовою.

На уроці учні записали кілька висловів відомих українських діячів про мову  не в зошитах, а на синьо-жовтих листочках.

На завершення уроку було використано інтегровану вправу продовжити речення «Сьогодні на уроці я…»

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Інтегрований урок  у 3 класі Інтегрований урок у 3 класі Опубліковано: Четвер, 24 жовтня 2019 Надзвичайно цікавий інтегрований урок позакласного читання у 3 класі  в Бориславській ЗСШ-інтернат провели спільно  вчитель біології школи №8 Волянською О.С та вчитель Мельник Г Є.  Вміло поєднали урок читання з уроком основи здоров’я, природознавства .Тема уроку «В золото вбралася земля. Осінь – щедра,...

Переглядів: 540 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Інтегрований урок на тему: «Моя майбутня професія», «Variety of Professions”. Інтегрований урок на тему: «Моя майбутня професія», «Variety of Professions”. Опубліковано: Четвер, 27 грудня 2018 Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги зараз залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить у майбутньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту....

Переглядів: 611 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook