Період публікації:

від

до

Категорія:

Мова - це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле

Опубліковано: Понеділок, 12 листопада 2018 

min
max

9 листопада в Україні відзначається День української мови та писемності. Це свято сьогодні крокує державою по-особливому яскраво. Громадяни України сьогодні, як ніколи, відчувають свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова - це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. Живе наша мова - і наш голос звучить у вселенському хорі народів.
До Дня української писемності та мови у нашій Мостиському ЗЗСО №3 I-III ступенів (Мостиська ОТГ) 6 листопада проведено загальношкільну тематичну інформаційну годину «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла». У затишному шкільному приміщенні пролунали пісні про «неповторну і дзвінку українську мову», урочисто і щиро прозвучали слова на адресу України. Фоном для свята слугували слайди презентації, які, окрім яскравих світлин з символами рідного краю, давали відомості про походження мови, її витоки, часи,коли вона тільки - но зароджувалася. Ведучі свята - Іванейко Анастасія та Романів Ірина - розповіли присутнім про речника «братолюбія і злагоди» Нестора - літописця, про алфавіт,створений великими просвітителями слов’ян, - братами Кирилом і Мефодієм. По - особливому святково звучали вірші у виконанні читців Червінської Анастасії, Рожак Лізи, Гілевич Вікторії.
9 листопада учні освітнього закладу брали участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту з української мови.
Кожного року 9 листопада проводиться конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Конкурс народився з прекрасної ідеї відомого українського бізнесмена і мецената з Канади Петра Яцика. Цього дня серед учнів школи проведено І етап даного конкурсу.
У рамках Тижня української писемності і мови цікаво і змістовно проведено тематичні «години класного керівника»: «Я люблю свою мову, мову волошкову» (5 клас), «Чарівний світ української мови» (6 клас), «Культура особи – це перш за все культура мови» (7 клас), «Кожному миле його слово рідне» (8 клас), «Мандрівка стежками слов’янської писемності та культури» (9 клас), «З рідним словом міцніє держава» (10-А клас), «Першим до нас приходить слово» (10-Б клас), «Мова моя солов’їна» (11-Б клас).

Немає коментарів

Схожі статті:

МОН та Мінрегіон розпочали спільний проект зі створення нового освітнього простору в 200 школах України, 50 із них пілотуватимуть НУШ МОН та Мінрегіон розпочали спільний проект зі створення нового освітнього простору в 200 школах України, 50 із них пілотуватимуть НУШ Опубліковано: Середа, 26 квітня 2017 2017 рік – рік впровадження секторальної децентралізації. До громади повинна прийти нова якість послуг, і освітня послуга – одна з найголовніших та найперших. Мінрегіон та МОН розпочали розробку й упровадження спільного проекту створення нового освітнього простору в 200 школах України. Про це йшла мова...

Переглядів: 716 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook