Період публікації:

від

до

Категорія:

Дні толерантності у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Опубліковано: Вівторок, 20 листопада 2018 

min
max

У рамках відзначення Міжнародного дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, задля пропаганди принципів терпимості та розвитку толерантних відносин між учасниками освітнього процесу з 14 по 16 листопада 2018 року в Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшли Дні толерантності.
Протягом цих днів практичним психологом школи Капітанець І. С. було проведено ряд цікавих заходів. Зокрема, у 5 класі під час виховної години «Доброта і милосердя у твоєму житті» разом із учнями говорили про найвищі людські цінності: ввічливість, милосердя, людську гідність, чуйність, любов і повагу до ближнього. А малюючи «Квітку доброти», розвивали творчу уяву, мислення, пізнавальний інтерес, шукали позитивні риси характеру в собі. 
Творчою виявилася година спілкування у 8 класі. Психолог ознайомила учнів з поняттям «толерантність», основними рисами толерантної та інтолерантної особистості. Учням було запропоновано створити «Дерево толерантності». Дане завдання сприяло розвитку шанобливого ставлення між учнями, виховувало почуття колективізму та згуртованості. 
Для учнів старших класів були проведені інформаційні хвилинки, під час яких психолог розповідала історію виникнення Міжнародного дня толерантності, його суть та основні принципи.
У 3 класі була проведена виховна година з елементами тренінгу «Вчимося бути толерантними». Маленькі школярі в ігровій формі навчалися бути толерантними, робити компліменти, з розумінням ставитися одне до одного та допомагати у вирішенні складних ситуацій. Учні визначили основні риси толерантної дитини за допомогою «Квітки толерантності» та долучилися до створення шкільного «Дерева толерантності».
Дані заходи сприяли поглибленню знань учнів про поняття «толерантність», розумінню толерантності як одного із найнеобхідніших принципів людського буття, вміння виявляти толерантність до думок, поглядів, поведінки інших людей, набуття навичок толерантної поведінки і вмінь висловлювати власну думку та власну позицію, розвитку комунікативної культури спілкування і взаєморозуміння, виховування почуттів поваги один до одного.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого 2020 р. директор Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрій Савчук (а він і учитель української мови й літератури) провів відкритий урок. Допомагали йому в цьому учні 8-го класу. На уроці вони поглиблювали свої знання про узагальнювальні слова при однорідних членах речення, розвивали при цьому пунктуаційну...

Переглядів: 783 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Середа, 18 грудня 2019 В рамках тижня права у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів. Серед них: інформаційні хвилини в 5-11 класах, класними керівниками 1-4 класів були проведені тематичні виховні години. На завершення тижня вчителем права та історії Криницьким Т.О. було проведено правовий брейн-ринг «Свої...

Переглядів: 851 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook