Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень української мови у Плугівському НВК

Опубліковано: Вівторок, 13 листопада 2018 

min
max

Уже традиційно у перші тижні листопада в Плугівському НВК І-ІІІ ступенів проходить тиждень української мови, який підготувала і провела учитель української мови та літератури Грушка О. П., приурочений Дню української писемності та мови, який всі українці світу відзначають 9 листопада. Основна мета всіх проведених заходів: донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття милозвучності рідної мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; виховувати любов до рідного слова.
Найрізноманітніші заходи тривали упродовж тижня: це і конкурси, і виставки, і цікаві уроки про скарби рідного слова, і класні години. Учні мали змогу поринути  у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні у нас є.
В понеділок на загальношкільній  лінійці учні 5-10 класів у виховному заході донесли до школярів, що «Ішли віки, і були українці, і створили слово українське»,  зачитали план проведення тижня української мови, закликали усіх активно долучитися до проведення масових заходів.
«Пан Нестор – історична постать» так звучала назва тематичної інформаційно-просвітницької години,  яку проводили члени учнівського комітету у вівторок.
В середу для учнів 7-10 класів у бібліотеці НВК було організовано виставку «Рідна мова  солов’їна».
Конкурс агітаційних плакатів «Збережемо чистоту рідної мови» проходив у четвер.

А вже в п’ятницю, 09 листопада стартував І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика учасниками якого стали учні 3-10 класів.
А завершальним етапом тижня стало свято рідної мови «Яке прекрасне рідне слово!  Воно –  не світ, а всі світи». На святі учні возвеличували красу і милозвучність рідного слова за допомогою віршів, сценок та гуморесок.  Дзвінко лунали  пісні, які підготувала керівник музичного гуртка Гучко Г. М.
Загалом тиждень був насиченим і цікавим.

Немає коментарів

Схожі статті:

 Тематичний урок «Місце подвигу – Афганістан» Тематичний урок «Місце подвигу – Афганістан» Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 17 лютого 2020 року з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниці виведення радянських військ колишнього СРСР з території Республіки Афганістан у  Плугівському НВК І-ІІІ ступенів учителем історії Саврас Л.Б. для учнів 5-11 класів проведено тематичний урок «Місце...

Переглядів: 790 Коментарів: 0

Відділи освіти

Вечір прощання з колядою «Фестиваль колядок» Вечір прощання з колядою «Фестиваль колядок» Опубліковано: П`ятниця, 14 лютого 2020 Різдвяні свята вже закінчились, а разом з ними закінчується і цикл зимових календарно-обрядових пісень. Саме тому у Плугівському НВК І-ІІІ ступенів було організовано і проведено тематичний вечір прощання з колядою «Фестиваль колядок», який підготували педагог-організатор Віхаста З. В.,  музичний керівник...

Переглядів: 1090 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook