Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці запрацював перший в Україні інноваційний StartUp Market

Опубліковано: Середа, 21 листопада 2018 

min
max

Незвичайна виставка винаходів відкрилася нещодавно в Tech StartUp School Львівської політехніки – постійно діючий виставковий магазин. На його майданчику зустрінуться автори перспективних ідей та проектів з представниками великого інвестиційного бізнесу, котрий зацікавиться цими розробками і впровадить їх у життя.

Виступаючи на відкритті виставки, проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай наголосила, що метою цього інноваційного проекту є об’єднання і презентація найактуальніших проектів та їх прототипів, а також сприяння винахідникам комерціалізувати свій винахід. Йдеться також про створення успішних стартап-компаній та виведення інноваційних продуктів на національний та міжнародні ринки. Це буде ефективною платформою для комунікації стартапів і корпоративного бізнесу, а учасниками такого зацікавленого діалогу можуть стати всі новатори, які бажають показати свої розробки.

Цього дня презентували свої винаходи 25  команд та індивідуальних розробників стартап-проектів. «Долучитися може будь-хто, хто має вже готовий прототип або близький до готового прототипу. Тобто, щоб воно було готове й на постійній виставковій основі в нас лежало. Ми це робимо безкоштовно», - пояснив директор Tech StartUp School професор Назар Подольчак. А координатор Tech StartUp Market Дмитро Донченко висловив сподівання, що пошук перспективних стартаперів і залучення їх до співпраці відбуватиметься не лише у Львові, а й в усій Україні.

Так, львівський інженер Юрій Петрило презентував на виставці прототип роборуки, котра, за задумом автора, може брати участь навіть у розмінуванні територій на Сході країни, а стартап Lingart – платформу для аудіокниг.

Корисний екотехнологічний проект подали на суд інвесторів розробники KOLO, які запропонували збирати і утилізувати старі електронні прилади: частину з них відновлюють, іншу – перетворюють на різноманітні побутові вироби: прикраси, блокноти, магніти тощо. Зацікавив відвідувачів виставки і проект шолома Helmfon, призначеного для переговорів у людних місцях, який вже отримав замовлення з-за кордону.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 639 Коментарів: 0

Вища освіта

Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Першокурсниками Національного університету «Львівська політехніка» стали понад 5 тисяч абітурієнтів Опубліковано: Понеділок, 02 вересня 2019 Сьогодні, 2 вересня, у День знань, відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти Національного університету «Львівська політехніка». Зазначимо, що цьогоріч на перший курс в університет вступили понад 5 тисяч абітурієнтів. Участь в урочистостях взяв перший заступник голови Львівської обласної...

Переглядів: 606 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook