Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкритий урок з української мови в Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст

Опубліковано: П`ятниця, 30 листопада 2018 

min
max

28 листопада 2018 року директор Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Савчук Андрій Юрійович (а він і учитель української мови й літератури) презентував свій досвід роботи під час уроку для педагогів школи. Допомагали йому в цьому учні 6-го класу. Під час нього діти мали навчитись як правильного словотворення, так і написання слів, що мають відношення до різного роду назв територій.
Розпочався урок записом чималого речення, в якому було багато правописних «цікавинок» для повторення вивченого матеріалу й потрібних слів для пояснення нового. При цьому з’ясувалось, що учні добре пам’ятають вивчене за 5-ий клас, бо характеризували речення, пояснювали розставлені в ньому різного роду розділові знаки, особливості написання слів. Також діти говорили про територіальні багатства України, екологію.
Для осягнення нового матеріалу на уроці шестикласники використовували слова, що є адміністративно-історико-етнічними назвами територій як обласного, так і районного масштабу, а на закріплення  – назвами держав-сусідів України. Здобуваючи правописні навички, розширювали свій кругозір щодо знання карти України, Європи.
Для зорового запамятовування учнями орфографічних змін були використані учителем роздавальний матеріал, слайди презентації.
Урок завершився обговоренням. Учителі називали «плюси», - вони будуть ними використані в подальшому, - а їх наставник врахує зауваження та побажання.

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого 2020 р. директор Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрій Савчук (а він і учитель української мови й літератури) провів відкритий урок. Допомагали йому в цьому учні 8-го класу. На уроці вони поглиблювали свої знання про узагальнювальні слова при однорідних членах речення, розвивали при цьому пунктуаційну...

Переглядів: 783 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Середа, 18 грудня 2019 В рамках тижня права у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів. Серед них: інформаційні хвилини в 5-11 класах, класними керівниками 1-4 класів були проведені тематичні виховні години. На завершення тижня вчителем права та історії Криницьким Т.О. було проведено правовий брейн-ринг «Свої...

Переглядів: 851 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook