29 листопада 2018 року на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу відбувся обласний семінар-практикум «Новітні технології в закладах ресторанного господарства», організатор семінару Рик О.М., методист Навчально-методичного центру у Львівській області, підготували – викладачі циклової комісії викладачів та майстрів виробничого навчання технологічного профілю під керівництвом голови циклової комісії Федьків Н.В.
З вітальним словом від Львівського професійного коледжу виступила заступник директора з навчально-методичної роботи Скоробагата М.Т.
Викладач Гарбарчук Т.О. виступила з доповіддю «Нові технології в приготуванні страв». Викладач ознайомила слухачів з новими способами теплової обробки такими, як папільот, сувід, деглясування та інші, а також розповіла про нові харчові додатки до страв і нові тенденції приготуванні соусів та інших страв.
Викладач Трохим Г.М. виступила з доповіддю «Локаворство – новий напрям в кулінарії». Вона зупинилась на таких питаннях, як локальна продукція, нові продукти – новий вектор в кулінарії, функціональні продукти харчування, харчова синергія.
З доповіддю «Нові види устаткування закладів ресторанного господарства» виступила викладач Федьків Н.В. Слухачі семінару ознайомились з таким сучасним обладнанням, як пакоджети, термомікси, нові види грилів та інше, було наголошено на необхідності включення нових видів обладнання до навчальних планів і програм.
«Сучасні напрями в підборі посуду для подачі різних груп страв» розкрила доповідач Слаба Г.М. У її виступі було представлено різні види сучасного посуду, в тому числі креативного посуду для подачі страв, а також призначення цього посуду.
Доповідач Прейма І.М. ознайомила слухачів з головними положеннями розробки і впровадження системи НАССР. Учасники семінару ознайомились з такими питаннями, як головні положення розробки і впровадження системи, загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами згідно з нормативними документами, а також з програмою-передумовою НАССР.
З питанням «Застосування інноваційних інтернет-технологій в закладах ресторанного господарства» виступила викладач Музика Н.В. Вона ознайомила присутніх з можливістю використання інтернет-технологій, 3-D технологій для створення нових страв, а також для організації роботи в ресторанах.
Семінар закінчився презентацією міні-закусок у верінах, створених руками студентів групи ТХ-2.33 під керівництвом майстра виробничого навчання Стахів М. М. та викладачів Боровської Г.А., Кабан Г.М., Гарбарчук Т.О. Були представлені закуски: «Оселедець під мусом», «Мус буряковий з сиром», «Морквявий мус», «Пате з грибів на брускеті», «Комплімент шефа (курка на шпажці)», «Брускета з сирно-горіховим кремом», «Роли вітамінні», «Роли кабачкові», «Такос з оселедцем», «Мільдей з лососем», «Закуска гуцульська» та інші.
Семінар-практикум «Новітні технології в закладах ресторанного господарства» отримав високу оцінку серед викладачів та майстрів виробничого навчання закладів професійної освіти Львівщини.
Немає коментарів