Період публікації:

від

до

Категорія:

Виховна година "Друзі наші менші"

Опубліковано: Четвер, 06 грудня 2018 

min
max

 Щороку 30 листопада відзначають Всесвітній день домашніх тварин. Саме так назвали дату вшанування квартирних вихованців, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших» .
        Тож учні 3 класу Воле-Блажівської СЗШ І ступеня під керівництвом Ірини Олегівни Краснової присвятили цей день домашнім улюбленцям.
Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас.
     Напередодні свята, третьокласники написали твір-розповідь про тварин, які живуть поруч з ними і озвучили їх перед однокласниками.
Допомагала досліджувати цю тему на уроці наша знайома мудра тітонька Сова.
    На уроці діти розвивали уміння спостерігати за тваринами, описувати їх зовнішній вигляд, виховували дбайливе ставлення до улюбленців, почуття милосердя, з'ясовували, для чого людина тримає домашніх тварин.
Школярики переглянули презентацію про котів (13 цікавих фактів). Дізнались, як правильно доглядати за своїм улюбленцем, подивившись урок тітоньки Сови. Виконали цікаву фізкультхвилинку Котик-Мурчик. Виготовили з пластиліну домашнього улюбленця - котика за допомогою відеоролика"Пластилінова киця" і дали кличку йому. Дізнались, які є види собак і різні цікавинки. Наприклад: Сенбернар Баррі врятував 40 людей в сніжних заметілях в горах Альпи. Північний пес Болто врятував місто і людей від дифтерії, привізши ліки. Далі учні прослухали мудрі настанови по догляду за собакою. Ну, і вкінці Ірина Олегівна запропонувала цікаву рубрику "Запитує Чомусик", де учні відповідали на такі запитання: Чому собаки  махають хвостом? Чому коти люблять ловити мишей? Чому собаки  виють? Чому коти бояться огірків?
    Коли вчитель поставила запитання: "Який же найголовніший висновок ви зробили?". Діти відповіли: "Ми несемо відповідальність за тих живих істот, життя яких залежать від уваги та догляду за ними з боку людини. Мати домашню тварину дуже відповідально. Про неї потрібно постійно дбати: доглядати, годувати, виховувати!".
     Отже, дорогенькі, завжди, коли заводите собі тваринку, пам'ятайте вислів французького письменника Антуана де Сент- Екзюпері: "Ми відповідаємо за тих, кого приручили".

Немає коментарів

Схожі статті:

Квест-гра "Безпека на дорозі" Квест-гра "Безпека на дорозі" Опубліковано: Середа, 05 грудня 2018 Сьогодні 28 листопада 2018 року у Воле-Блажівській СЗШ І ступеня День присвячений БЕЗПЕЦІ ДОРОЖНЬОГО РУХУ з метою запобігання дитячого дорожньо-транспортного травматизму, формування навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил...

Переглядів: 423 Коментарів: 0

Відділи освіти

День української писемності та мови День української писемності та мови Опубліковано: Четвер, 22 листопада 2018 «Рідна мова дорога людині, як саме життя»-так говорить народна мудрість. Без мови не може існувати народ, його культура. Мова — це найдивовижніший витвір, що створила людина за свою історію.Для відзначення такого чудесного свята — Дня української мови і писемності — Ірина Олегівна Краснова вчитель Воле-Блажівської...

Переглядів: 375 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook