Період публікації:

від

до

Категорія:

Конкурс з української мови ім. Петра Яцика в Ремезівцівському НВК

Опубліковано: П`ятниця, 07 грудня 2018 

min
max

 

Плекаймо рідну мову
Як парость виноградної лози,
Плекайте мову. Пильно й ненастанно
Політь бур'ян. Чистіша від сльози
Вона хай буде.
М. Рильський

Традиційно у Ремезівцівському НВК відбувся перший етап ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.    Мабуть, у нашій державі сьогодні немає жодного школяра, який би не знав, хто такий Петро Яцик.  Патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова - то наш найперший скарб, а знати її – і престижно, і морально необхідно.
Мета конкурсу — виявити творчо обдаровану молодь, розвивати її потенціал, виховувати шану до мови, історичної спадщини українського народу, його культури й традицій, плекати любов і повагу до національних джерел.
Урочисте відкриття конкурсу розпочала учитель–філолог Лісова Зоряна Ігорівна  із презентації «Петро Яцик – щирий цінитель українського слова». Також пригадала хронологію життя великого українця, який запалив свічку Міжнародного конкурсу з української мови.
Життєве кредо Петра Яцика: «Замість того, щоб цілий вік нарікати на темряву, краще засвітити бодай одну свічку - й на світі менше стане темряви...». Ознайомилися учасники конкурсу із цікавим відео «Петро Яцик – приклад для наслідування».
Учасниками  першого етапу конкурсу стали учні 3-11 класів. Під керівництвом учителів–філологів (Лісової З. І., Чіпак Н. Я., Гонтар Л.І.) та Криховець Г. Я. (учителя 3 класу), Чепак О. П. (учителя 4 класу) конкурсанти виконували найрізноманітніші завдання на виявлення теоретичних і практичних умінь із різних мовознавчих розділів. Атмосфера змагання, творчості, натхнення відчувалася у процесі роботи.
Конкурсанти успішно виконали завдання і готуються до другого етапу, який відбудеться 8 грудня 2018 р.
  Побажаємо їм упевненості в собі і перемог!

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Урок-вікторина "Що я знаю про Тараса Шевченка"? Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 З нагоди вшанування 206 –ї річниці від дня народження великого сина, українського поета, прозаїка, драматурга, борця за незалежність України, з метою розширення знань учнів про життєвий і творчий шлях Т. Шевченка, формування вмінь  працювати в команді, виховання почуття гордості за свою державу в 7 класі...

Переглядів: 1676 Коментарів: 0

Відділи освіти

Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Змагання-вікторина "Чи знаєте ви хімію?" Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020 З 2  по 6  березня 2020 року у Ремезівцівському НВК Золочівського району  проходив тиждень хімії.   Тиждень хімії в школі надає можливість вийти за межі стандартного уроку і сконцентрувати увагу на основних теоретичних та прикладних питаннях усього шкільного курсу. Протягом тижня хімії учні мали можливість...

Переглядів: 1364 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook