Період публікації:

від

до

Категорія:

Знайомство з мистецьким багатством Яворівщини

Опубліковано: Понеділок, 10 грудня 2018 

min
max

Нещодавно учні Середкевицького НВК «ЗОШ І–ІІІ ст. – ДНЗ» Яворівського району разом з учителями (Різник В.П., Фірич А.В. та Ферцович А.В.) за сприяння відділу освіти Яворівської райдержадміністрації відвідали Новояворівський міський краєзнавчий музей.

Екскурсію розпочато із знайомства з історією міста Новояворівськ –наймолодшого міста України, яке виховало таких талановитих українців, як Андрій Кузьменко, Михайло Хома, Олег та Назар Русини та ін.

Експозиція музею має на меті познайомити відвідувачів із ужитковим та декоративним мистецтвом Яворівщини. Тут представлено взірці традиційного жіночого одягу та прикрас. Вишиті предмети демонструють характерну нашому краю техніку вишивання, яку так і називають – яворівкою.

Відомо, що яворівський край найбільш уславлений через мистецтво забавкарства. Яворівські дерев’яні іграшки кольору сонця із візерунками зеленого, червоного та білого кольорів прикрашали ялинки Ватикану та Києва. «Візочки», «деркачі», «пташки» – щасливий спогад із дитинства яворівчан.

Яворівщина славиться також мистецтвом різьби по дереву (скриньки, тарілки та ін.), живописом (на папері, полотні, склі), лозоплетінням та рогозоплетінням.

Екскурсія збагатила наші знання про культуру рідного краю, подарувала гарні емоції, засвідчила, що ми маємо чим пишатися і що передати нащадкам.

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook