Період публікації:

від

до

Категорія:

Щоб вчителі кожної з областей мали можливість взяти участь у добровільній сертифікації, цьогоріч усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, – Лілія Гриневич

Опубліковано: П`ятниця, 04 січня 2019 

min
max

Щоб педагоги кожної з областей мали можливість взяти участь у добровільній сертифікації, усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, яку зможуть зайняти вчителі початкової школи саме цього регіону. Про це розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, коментуючи Наказ МОН № 1486 від 29.12.2018 сьогодні, 4 січня 2019 року, в МОН.

«2019-го року в сертифікації зможе взяти участь дуже обмежена кількість вчителів – лише 1 тис з майже півмільйона сьогодні працюючих педагогів. Тобто йдеться про менш як 0,2 % від загальної кількості вчителів. Наразі ми не можемо спрогнозувати, чи буде сертифікація користуватися популярністю, чи ні. Однак ми не можемо допустити, щоб у зв’язку із повільним поширенням інформації чи через якісь інші обставини, одна область чи місто просто швидше забрали усі місця для участі вчителів. Саме тому, щоб педагоги кожної з областей мали можливість взяти участь у добровільній сертифікації, усі регіони матимуть гарантовану, але необов’язкову кількість місць, яку зможуть зайняти вчителі початкової школи саме цього регіону. Ця гарантована чисельність встановлювалась пропорційно до кількості класів, а, значить, і вчителів початкової школи у кожному з регіонів», - пояснила Міністр.

Вона ще раз наголосила, що сертифікація є добровільною – це вимога, закріплена як Законом «Про освіту», так і нещодавно прийнятим положенням про сертифікацію.

«Щоб це нагадати, ми також написали та розіслали додатковий лист «Про добровільність сертифікації педагогічних працівників» на усі управління освіти, де підкреслили, що участь у сертифікації відбувається на добровільних засадах та виключно за ініціативою педагогічного працівника. Ми також закликали утриматися від будь-яких дій, які можна тлумачити як тиск, примус, спонукання, прохання тощо педагогічних працівників щодо проходження чи непроходження сертифікації. Ця справа виключно добровільна і жодні заходи адміністративного впливу неприпустимі. Це надзвичайно важливо для подальшого напрацювання механізмів сертифікації як інструменту державної політики», - повідомила Лілія Гриневич.

Планується, що з огляду на кількість початкових класів, найбільше гарантованих, але необов’язкових для заповнення місць, отримають Львівська, Дніпропетровська та Одеська області – 71, 68 та 62 місця відповідно. Найменша кількість вчителів, що зможуть взяти участь у добровільній сертифікації, передбачена для Луганської області – 15 місць.

Ознайомитись з граничною чисельністю вчителів, які зможуть зголоситися взяти участь у добровільній сертифікації у кожній з областей та місті Києві, можна за посиланням.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Сьогодні стартувала реєстрація на сертифікацію вчителів Сьогодні стартувала реєстрація на сертифікацію вчителів Опубліковано: Середа, 15 січня 2020 Сьогодні для вчителів початкових класів розпочалася реєстрація для проходження сертифікації у 2020 році. Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти здійснюватиме реєстрацію у період із 15 по 31 січня. Міністерством освіти і науки України визначено граничну кількість вчителів початкових...

Переглядів: 1080 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта

За якими критеріями експерти оцінюватимуть професійний досвід учасників сертифікації – відповідну методику виставлено для громадського обговорення За якими критеріями експерти оцінюватимуть професійний досвід учасників сертифікації – відповідну методику виставлено для громадського обговорення Опубліковано: П`ятниця, 18 січня 2019 Для громадського обговорення розміщено проект методики, за якою незалежні освітні експерти проводитимуть оцінювання практичного досвіду учасників добровільної сертифікації вчителів. Подати пропозиції та зауваження можна до 25 січня на електронну адресу sqe.bondar@gmail.com або sqe@sqe.gov.ua (з позначкою...

Переглядів: 1319 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook