Період публікації:

від

до

Категорія:

Розвиток професійно-технічної освіти – у центрі наради із освітянами

Опубліковано: П`ятниця, 08 лютого 2019 

min
max

Сьогодні, 8 лютого, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся із директорами професійно-технічних навчальних закладів, аби узгодити плани подальшої співпраці та визначити пріоритетні напрями спільної роботи.

Під час зустрічі порушили питання формування регіонального замовлення та налагодження співпраці із бізнесом.

«Альтернативи дуальній формі навчання нема. Завдяки такому підходу ми можемо привернути увагу бізнесу та синхронізувати потребу ринку у певних професіях. Так чи інакше, найближчими роками регіональне замовлення буде скероване у бік виробничих професій. Дуже важливо зараз зосередити увагу також на профорієнтаційних заходах у середній школі, аби діти мали розуміння того, де себе можна зреалізувати. Окрім того, формування кластерів, яке інколи проходить не так швидко як хочеться, доводить доцільність такого процесу, тож ця ділянка роботи також буде в пріоритеті», - зазначив Олег Синютка.

В межах наради представили презентацію щодо перспективи розвитку професійно-технічної освіти в регіоні.

«Торік в межах Програми розвитку освіти на Львівщині вдалось скерувати кошти на оновлення матеріально-технічної бази та заходи з енергозбереження. Цього року тенденція щодо використання коштів повинна зберегтись. Окрім того, нам вдалось у 2018 році відкрити більше десяти нових навчально-практичних центрів, що дало можливість вивести навчання на новий, значно якісніший рівень. Облаштування нових центрів теж залишиться в пріоритеті на 2019 рік», - розповіла директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій.

Директори професійно-технічних закладів висловили своє бачення розвитку галузі та наголосили на доцільності збалансованого підходу до формування регіонального замовлення.

Немає коментарів

Схожі статті:

Олег Синютка зустрівся з директорами кращих шкіл Львівщини за результати ЗНО-2018 Олег Синютка зустрівся з директорами кращих шкіл Львівщини за результати ЗНО-2018 Опубліковано: П`ятниця, 08 лютого 2019   Сьогодні, 8 лютого, голова Львівської ОДА Олег Синютка зустрівся з директорами кращих шкіл Львівщини за результати ЗНО. У межах зустрічі присутні порушили питання розвитку освітньої галузі в області. «Спільними кроками ми робимо усе, щоб держава розвивалась і людям було комфортно навчатись...

Переглядів: 1774 Коментарів: 0

Департамент освіти і науки
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook