Період публікації:

від

до

Категорія:

Народе мій, пишаюся тобою: Моя душа - частинка твого «Я».

Опубліковано: П`ятниця, 22 лютого 2019 

min
max

Народе мій, пишаюся тобою:

Моя душа - частинка твого «Я».

Красою правди у святім двобою

Понад Майданом сонця лик сія…

Є нація! Хай знають всі у світі:

Ми є! Народ піднявся із колін!

І переможно сонце правди світить,

Співає гордо наш Державний Гімн.

 

З історії відомо, що з найдавніших часів символ тризуба шанувався як своєрідний магічний знак, оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам’ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Відомий серед народів Сходу і Середземномор’я з найдавніших часів, на українських землях з II ст. Існує до 30 теорій походження і значення тризуба, на приклад: сокіл, якір, символ триєдинства світу.

За часів Київської Русі тризуб був родовим знаком Рюриковичів. Його зображення археологи знаходять на монетах, печатках, посуді, цеглі, настінних розписах.

25 лютого 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР. З історією виникнення символіки України познайомила своїх вихованців, учнів 8-х класів Бориславської ЗСШ-інтернату, Гайгель О.В. Сучасний герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією, було затверджено 19 лютого 1992 року. Діти мали можливість підійти до стендів із зображенням символів , послухати змістовну розповідь та самі розповіли, що вони знають з історії  про гімн України, хто є автором слів та музики. Олена Володимирівна запропонувала учням обговорити правила поведінки при виконанні Державного Гімну України. Також діти наголосили, що важливим атрибутом держави є її прапор. Він є символом суверенітету й незалежності.

Історію не можна переінакшити. Наші батьки діди і прадіди змагались за волю України під предковічними символами, які передавали у спадщину своїм синам та внукам. І ці святині – герб, синьо-жовтий прапор, гімн - будуть і далі кликати до відродження нашої історичної пам’яті, національної свідомості.

Національні і державні символи – це уособлення високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації.

Немає коментарів

Схожі статті:

«Здоровим бути модно». «Здоровим бути модно». Опубліковано: Середа, 22 травня 2019 Збереження і зміцнення здоров'я дітей на сьогоднішній день є пріоритетним напрямком, оскільки лише здорові діти можуть належними чином засвоїти отримані знання. У 8 класі Бориславської ЗСШ- інтернату  вихователь Держепільський Микола Миронович провів виховну годину на тему , «Здоровим бути модно». Учні...

Переглядів: 446 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Виховна година «Чорнобиль – біль України!» Виховна година «Чорнобиль – біль України!» Опубліковано: П`ятниця, 26 квітня 2019 «Чи знаєш ти, світе Як сиво ридає полин, Як тяжко, як тужно Моєму народу болить!..» (Б.Олійник) Кожного року, український народ зі сльозами на очах, згадує трагічні події 26 квітня 1986 року. Ця трагедія, на Чорнобильській АЕС -- надовго залишиться в пам’яті людства.  Тому учні 4-го класу...

Переглядів: 581 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook