Період публікації:

від

до

Категорія:

Виховання відповідального громадянина – пріоритет у роботі Львівського вищого професійного художнього училища

Опубліковано: Понеділок, 04 березня 2019 

min
max

Освіта – фундамент
розвитку країни

Впродовж лютого місяця 2019-го року, саме під такою назвою у Львівському вищому професійному художньому училищі було проведено низку позаурочних заходів з учнями навчальних груп першого курсу, зокрема:
-    група №101 за професією «Живописець, вітражник»;
-    група №102 за професією «Живописець, флорист»;
-    група №104 за професією «Реставратор виробів з дерева, столяр».
Мета бесіди: ознайомити учнів з вимогами чинного законодавства щодо отримання паспортного документа та пояснити молоді методичні рекомендації щодо оформлення паспорта у формі ID-картки (вперше) рекомендовані  Головним управлінням ДМС у Львівській області, виховувати в учнівської юні почуття обов’язку та відповідальності, сформувати відповідальне ставлення учнів до реалій життя, розвинути вміння учнів жити згідно вимог чинного законодавства та сприяти у визначенні правових пріоритетів.
Позаурочні бесіди з учнями було організовано та проведено класними керівниками навчальних груп першого курсу з ініціативи начальника Залізничного районного відділу у м. Львові ГУДМСУ у Львівській області Гринюх Н.В.
На сучасному етапі, в час проведення реформ в освіті, становлення та розвитку Нової української школи і відповідно змін у законодавстві – виховання відповідального громадянина – пріоритет у роботі навчального закладу, – наголосила Наталя Володимирівна Гринюх в розмові з Сокіл Л.С., головою предметної методичної комісії класних керівників Львівського вищого професійного художнього училища.
Із вступним словом до присутніх звернулась заступник директора ДНЗ «Львівське ВПХУ» з НВР Обнявка Н.М., яка акцентувала увагу на тому, що такі заходи є надзвичайно актуальними і потрібними в сьогоднішній час, час заробітчанства, коли виховання дітей, в основному, покладено на навчальний заклад, а училище не тільки займається навчально-виховною роботою, а  й відповідає за неї, відтак, ми повинні дбати і дбаємо щодня про їхню освіту. Прикладом цього є сьогоднішня година спілкування в рамках «Лекторію правових знань», - зазначила Надія Михайлівна.   
В сучасних умовах розвитку суспільства, - продовжила далі Сокіл Л.С., - основною характерною ознакою якісної освіти є не тільки засвоєння знань, але й виховання свідомого громадянина, який відповідально, з розумінням відноситься до своїх прав та обов’язків. Для нас, класних керівників, важливим є спільно з вами, учнівською молоддю, визначити пріоритети, адже ви – наше майбутнє і саме вам будувати країну, - сказала Любов Степанівна.  
Викладач історії і основ правових знань  ДНЗ «Львівське ВПХУ» Гулик М.В. ознайомила присутніх з вимогами чинного законодавства, відповідно до яких, учні, яким виповнилося 14 років зобов’язані отримати паспорт громадянина України у вигляді ID-картки (вперше).
Класний керівник групи №101 Сторожук Н.Б. нагадала присутнім учням, що випускникам необхідно вчасно подбати про оформлення паспортного документа. Адже ID-картка є обов’язковою вимогою для реєстрації участі в ЗНО.
Луб Н.І., класний керівник групи №102 акцентувала увагу молоді на оформленні паспорта у формі ID-картки (вперше), зокрема наголосила на тому, які документи необхідно для того щоб оформити ID-картку по досягненні 14 років.
Класний керівник групи №104 Тимків М.О. розповіла учням про оформлення закордонного паспорта (вперше), зокрема пояснила, які саме документи необхідно для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон (вперше).
Впродовж бесіди присутні переглянули відео-презентацію «Методичні рекомендації для учнів. Оформлення паспорта у формі ID-картки (вперше). Оформлення закордонного паспорта (вперше)», рекомендовану Головним управлінням ДМС у Львівській області.
Проведення таких годин спілкування є одним із основних елементів позанавчальної роботи у Львівському вищому професійному художньому училищі. Позаурочні заходи пройшли у дружній та доброзичливій атмосфері.  Отримана інформація сприятиме формуванню в учнів свідомого і відповідального ставлення до вимог чинного законодавства. Такі інформаційні години спілкування показали актуальність правових знань, які є потрібні як учням, так і педагогічним працівникам навчального закладу, а з батьками на цю тему поспілкуємось 14 березня 2019 р. в форматі загально училищних батьківських зборів, зокрема про правовий статус особи учня та відповідальність батьків, адже відомо, що «незнання закону не звільняє від відповідальності», - наголосила Обнявка Н.М. Підсумовуючи захід, Надія Михайлівна звернула увагу на те, що такі бесіди свідчать про активну громадянську позицію педагогічних працівників та їх небайдужість у питанні виховання молодого покоління українців, майбутнього нашої держави.

Матеріал підготувала голова методичної комісії класних керівник ДНЗ «Львівське ВПХУ» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1445 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1415 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook