Період публікації:

від

до

Категорія:

«HoReCa&Кадри»: відбулась друга робоча зустріч рестораторів і представників освітніх закладів

Опубліковано: П`ятниця, 15 березня 2019 

min
max

14 березня ресторатори Львівщини та представники освітніх закладів взяли участь у комунікаційній платформі «HoReCa&Кадри», яку ініціювала Львівська обласна державна адміністрація.

Робоча зустріч складалась із обговорення актуальних питань стосовно спільних завдань ресторанного бізнесу та навчальних закладів професійно-технічної освіти напрямку готельно-ресторанної справи для формування привабливого туристичного іміджу та розвитку індустрії гостинності Львівщини.

Сьогодні важливо рухатись в одному напрямку та відкоригувати кадрову пропозицію до потреб ринку та забезпечити привабливі умови праці, аби унеможливити міграцію трудових кадрів.

Начальник відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Департаменту освіти і науки Львівської ОДА Михайло Мураль розповів про сучасний стан підготовки спеціалістів для ресторанної сфери та необхідність удосконалення даної системи.

Використовуючи багатий та вдалий власний досвід роботи у ресторанному бізнесі, Володимир Гнатюк, CEO компанії Fast Food System, яка розвиває бренд Pizza Celentano, та Андрій Валовий, співзасновник Західної Шеф Групи, закцентували увагу на потребах ринку праці та найбільш затребуваних кадрах. Відтак важливо сьогодні підняти статусність та популярність професій із ресторанної сфери та гнучко реагувати на динамічні зміни технологій та трендів, а також приділити увагу професійній перепідготовці кадрів старшої вікової категорії.

«У 2018 році стало відчутним повернення кадрів в сфері гостинності із закордону до Львівщини. Цьому є причини: гнучкі умови праці та соціальний пакет – харчування, лояльне ставлення до графіків та відпусток, і заробітна плата стає конкурентнішою», - зазначив Володимир Гнатюк.

Менеджер освітніх проектів ІТ-кластеру Христина Мартиняк поділилася успішним досвідом кооперації НУ «Львівська політехніка», ЛНУ ім. І. Франка, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та IT-кластеру.

Нагадаємо, це вже друга робоча зустріч рестораторів Львівщини та представників освітніх закладів, яка відбулася у гастрономічному просторі «PRO100HUB» оптового ринку «Шувар». Організаторами заходу є управління туризму та курортів, департамент економічної політики, департамент освіти і науки Львівської ОДА.

Немає коментарів

Схожі статті:

Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників – лист МОН Опубліковано: Середа, 08 квітня 2020 Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який був розісланий 8 квітня 2020 року. «Зараз ми маємо...

Переглядів: 5299 Коментарів: 0

Профтехосвіта

На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти На Львівщині провели широкомасштабне дослідження якості професійної освіти Опубліковано: Четвер, 23 січня 2020 Сьогодні, 23 січня, в області відбувається розширене засідання Регіональної ради професійної освіти при голові Львівської обласної державної адміністрації. Участь у ній взяв перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Лозинський. «Сьогодні ми з вами будемо бачити...

Переглядів: 962 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook