Період публікації:

від

до

Категорія:

Розпочинаємо писати писанки

Опубліковано: Понеділок, 25 березня 2019 

min
max

Львівський державний Будинок техніки, як заклад позашкільної освіти, приділяє велике значення традиціям українського народу, які об’єднують його минуле і майбутнє, інтегрують людей у високорозвинену сучасну націю. Саме українським народним традиціям належить значна роль у вихованні моральних і духовних якостей кожної дитини. Засвоєні і примноженні не одним поколінням, вони концентрують духовні і моральні цінності, ідеї, ідеали, погляди, норми поведінки.

Практично прилучаючись до духовних устоїв народу, учнівська молодь вбирає в себе їх психологічний, філософський, ідейно-моральний та естетичний зміст. Саме з такою метою 13 березня у Львівському вищому професійному художньому училищі працівниками Будинку техніки спільно з викладачем спецдисциплін художнього циклу ЛВПХУ Погребняк Оленою Станіславівною провели майстер-клас із писанкарства.

Учні старанно розписували писанки з використанням української символіки, кольорів на основі прадавніх орнаментів та магічних знаків. За підсумками майстер-класу двоє кращих учнів – Перцева Анастасія та Федун Михайло – скеровуються до участі у фестивалі писанкарства «Диво Великодня».

Допомагали у проведенні майстер-класу працівники Будинку техніки: методист Любімова Галина Іванівна, завідувач відділом Роздольська Іванна Іванівна.

Завершальним етапом уроку писанкарства став барвистий таріль писанок, котрий відобразив духовний світ, політ творчої фантазії юних талантів.

Вихована у такий спосіб учнівська молодь має можливість продовжити і розвивати народні традиції на сторінках історії незалежної України.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації Львівського вищого професійного художнього училища за сприяння у проведенні заходу.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» Опубліковано: Вівторок, 09 квітня 2019 4 квітня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль писанкарства «Диво Великодня» на базі Львівського вищого професійного училища харчових технологій. Відкрила захід заступник директора з навчально-виховної роботи ЛВПУХТ Хомик-Королишин Марта Богданівна. Привітала учнівську...

Переглядів: 462 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Фестиваль писанкарства «Диво Великодня» (фото) Фестиваль писанкарства «Диво Великодня» (фото) Опубліковано: П`ятниця, 06 квітня 2018 Писанкарство є одним із найдавніших різновидів українського народного декоративно-прикладного мистецтва, в якому яскраво відобразились усі сторони життя українського народу – історія, звичаї, вірування, естетичні уявлення, традиції. Саме з метою залучення учнівської молоді до відродження української...

Переглядів: 533 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook