Період публікації:

від

до

Категорія:

День добровольця у Львівському вищому професійному художньому училищі

Опубліковано: Понеділок, 01 квітня 2019 

min
max

Нещодавно у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» згідно програми позанавчальної діяльності училища на 2018-2019 н.р., зокрема, програми гуртка «Національно-патріотичного виховання» з нагоди Дня добровольця проведено низку заходів. Відтак учні та працівники навчального закладу відвідували військовий шпиталь, брали участь у волонтерській діяльності та по різних локаціях нашого міста. Завданням педпрацівників освітнього закладу є організувати виховні та позаурочні заходи так, щоб вони викликали емоційне піднесення, неодмінно впливали на почуття і мислення учнів, збагачували їх досвідом самостійних роздумів… Вдало підібрані та організовані заходи сприяють вихованню відповідального та формуванню свідомого громадянина.

Але все по порядку. Впродовж бесід в навчальних групах учнівська молодь згадувала історію виникнення свята, говорили  теплі і добрі слова про волонтерів та волонтерську діяльність та який вплив, значення має волонтерство для людини, переглянули відео-презентацію та відеоролики про волонтерство. Адже складання презентацій для виховних заходів розвиває образне мислення учнів та створює умови для творчої співпраці учнів і вчителів. Адже для класного керівника головною є особистість, на формування якої він має вплив своєю діяльністю, своїм прикладом.

У форматі музейної педагогіки учні групи №304 (класний керівник Сокіл Л.С.) відвідали унікальну військову виставку «Блокпост Пам’яті» у Палаці мистецтв, присвячену воїнам, які загинули під Ілловайськом і Савур-Могилою (Донецька область у серпні 2014 р.), яка не дозволяє забути про одну із найкривавіших сучасних сторінок нашої історії, а також нагадує кожному українцю, що живемо в час війни. Про трагізм Ілловайського котла, всі труднощі, які довелось пережити бійцям розповів учням громадський діяч та активіст, один із керівників волонтерської групи місії «Евакуація – 200» в 2014-2015 роках – Павло Нетьосов, який намагався тоді віднайти та повернути тіла загиблих. Виставка нараховує понад 400 експонатів: світлини, документи, шеврони, нагороди та особисті речі військових ЗСУ і бійців добровольчих батальйонів. Там реально проживаєш усі ці події. Впевнена, у кожного учня після екскурсії виникало багато запитань, адже такі виставки змушують молодь задуматись та цінувати те, що маємо. Учні вдячні екскурсоводам за проведену цікаву екскурсію, під час якої дізналися багато нового та отримали безліч емоцій від побаченого та почутого. Такі виставки сприяють вивченню історії країни та виховують патріотизм підростаючого покоління. Адже відомо, що без минулого немає майбутнього, відтак побачене на виставці ніколи не дозволить про це забути. Потрібно знати не лише сторінки слави, а й пам’ятати періоди життя нашої держави омиті кров’ю. Пам'ятаймо свою історію, шануймо своїх героїв!

В рамках проекту «Волонтерство-поклик серця» - учні групи №102 (класний керівник Луб Н.І.), №201 (класний керівник Вітрик О.В.) надавали вагому допомогу в приготуванні та пакуванні продуктових наборів для потреб на Сході України на волонтерській кухні за адресою: м. Львів, вул. Просвіти 4а.

Учні ДНЗ «Львівське ВПХУ» відвідували Військово-медичний клінічний центр західного регіону за адресою: м. Львів вул. Личаківська 26 та подарували свої творчі роботи, які продемонстрували їх авторську майстерність.  Учні вклали в них не тільки свою працю, але і душу, сподіваючись, що хлопці відчують їхню вдячність, маючи надію, що це додасть їм сил для швидшого одужання. Учні Львівського вищого професійного художнього училища є справжніми патріотами. Адже здобувати перемогу можна не тільки на передовій, але і за допомогою мистецтва, даруючи нашим захисникам свої маленькі шедеври олівця і пензля, виконані під керівництвом викладачів художніх дисциплін Боровець Т.В. та Сторожук Н.Б. З якою радістю розповідають учні в училищі про творчі роботи, які прикрашають приміщення шпиталю. Після відвідин шпиталю учням хочеться творити, допомагати, робити добро, а педагоги  бачучи радісні очі учнів розуміють, що їхня праця дуже потрібна.  Відомо, що про навчальний заклад, педпрацівників говорять не слова, а вчинки, щоденна праця. Це дуже влучні слова… задуматись над якими варто кожному, варто розповідати про волонтерську діяльність в закладі щоб люди знали і долучались… Не маю наміру щось комусь доводити… Просто факти.     

Заступник начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Держило Іван Миколайович зазначив, що творчі роботи учнів добрі, позитивні, що так потрібно бійцям для відновлення фізичних і душевних сил і висловив слова щирої вдячності педколективу ДНЗ «Львівське ВПХУ» за виховання свідомих громадян, патріотів України.

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1457 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1423 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook