Період публікації:

від

до

Категорія:

Свято тих, для кого книга – друг

Опубліковано: Четвер, 04 квітня 2019 

min
max

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги – свято всіх, хто любить і цінує книжки, вважає їх добрими друзями і мудрими порадниками. Відзначається свято в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена – улюбленого автора книг для дітей. А добра книга – скарбниця духовності та моралі,  царина мудрості , перемоги добра, дивовижний світ, у якому немає нічого неможливого.

Цікавим, яскравим, пізнавальним виявився цей день для учнів Нижньостинавської СЗОШ І – ІІ ступенів, які мали нагоду  познайомитися з незвичайною еко – казкою «Їжачок–рятівничок» та її автором –  священиком  Стрийської єпархії  о. Олегом Кобелем.

Слухаючи про лихо, яке сталося у лісі, допомогу та відважність героя казки  їжачка Гачка, діти вчилися турбуватись про інших, дбати про безпеку, не завдавати шкоди навколишньому. Разом з о. Олегом Кобелем та о. Володимиром Петешем, настоятелем місцевого храму Святого Архистратига Михаїла,  присутні обговорили важливі питання християнської моралі, відношення до всього живого, актуальні проблеми екології.

Запрошена на свято Оксана Петеш, працівник бібліотеки с. Н. Стинава, нагадала  дітям про важливість читання книг для розвитку творчих здібностей,  уяви та навчання.

Діти щиро дякували о. Олегу за чудову та повчальну  казку, цікаву розмову, мудрі поради  і висловили сподівання, що нові пригоди  Гачка та інших героїв стануть нагодою зустрітися знову.

Ейнштейн говорив: «Якщо хочете, щоб діти були розумними, читайте їм побільше казок». Як важливо, щоб наші діти зростали добрими, талановитими, щасливими.  Нехай  вірними помічниками і друзями в цьому стануть твори для дітей.

Читаймо! Читаймо дітям та разом  з ними добрі, мудрі , повчальні книги, які не дозволять нам відступити від основ людяності та Божих Заповідей. 

Немає коментарів

Схожі статті:

Зима - красуня, біла чарівниця... Зима - красуня, біла чарівниця... Опубліковано: Середа, 11 грудня 2019 І знову до нас завітала Зима - красуня, біла чарівниця... А щоб ознайомити учнів з характерними ознаками зими, навчити їх бачити і відчувати красу природи, виховувати естетичні почуття, спостережливість, любов до природи вчитель початкових класів Нижньостинавської СЗОШ  І - ІІ ступенів Василик О.В....

Переглядів: 720 Коментарів: 0

Відділи освіти

Нам Україна вище понад усе Нам Україна вище понад усе Опубліковано: Вівторок, 15 жовтня 2019 Свята Заступнице! Пречиста Діво! Ти оповий нас Покровом білим, З колін підвестись нам поможи, Вкраїну вільну нам збережи. Покрова Пресвятої Богородиці  - це свято не тільки християнське, а й національне, воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу. Саме...

Переглядів: 285 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook