Період публікації:

від

до

Категорія:

Учням Львівського ВПУ технологій та сервісу провели майстер-клас із писанкарства

Опубліковано: Четвер, 04 квітня 2019 

min
max

Яйце у різних народів світу асоціюється із початком життя, зародком Всесвіту. Наші предки вбачали у цьому неабиякий сенс. Яйце зажди було загадкою для людини, воно давало початок новому життю. Тому його почали вважати символом самого життя, уособленням чарівної сили добра.

28 березня відбувся майстер-клас із писанкарства у Львівському вищому професійному училищі технологій та сервісу. Відкрила захід виконувач обов’язки директора Львівського державного Будинку техніки Івашкевич Лілія Михайлівна та ознайомила учасників з історією і символікою писанок. Привітала учнівську молодь заступник директора з навчально-виховної роботи ЛВПУТС Рубаха Галина Володимирівна та побажала гарного настрою і чарівних писанок.

Провели майстер-клас працівники Будинку техніки: методист Пацкаль Ганна Йосипівна, завідувач відділом Роздольська Іванна Іванівна за сприяння майстра виробничого навчання Огоновської Дарії Іванівни.

Учні наполегливо та старанно вимальовували свої яскраві писанки. Кожна з них є символічною і має магічну силу. За результатами майстер-класу учениці Заяць Наталія та Боцвінок Діана будуть скеровані на фестиваль писанкарства «Диво Великодня».

Писанка – витвір українського мистецтва, неповторне багатство… Його треба берегти, як безцінний скарб!

Висловлюємо щиру подяку адміністрації Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу за сприяння у проведенні майстер-класу.

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» У Львові пройшов фестиваль писанкарства «Диво Великодня» Опубліковано: Вівторок, 09 квітня 2019 4 квітня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено фестиваль писанкарства «Диво Великодня» на базі Львівського вищого професійного училища харчових технологій. Відкрила захід заступник директора з навчально-виховної роботи ЛВПУХТ Хомик-Королишин Марта Богданівна. Привітала учнівську...

Переглядів: 462 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Учням Ставропігійського ВПУ м. Львова провели майстер-клас із писанкарства Учням Ставропігійського ВПУ м. Львова провели майстер-клас із писанкарства Опубліковано: Середа, 03 квітня 2019 27 березня працівниками Львівського державного Будинку техніки проведено майстер-клас із писанкарства для учнів Ставропігійського ВПУ м. Львова. Традиція розписувати писанки сягає до християнських часів. Наші предки вірили в магічну силу писанки, яка оберігає від усього лихого, є символом нового життя,...

Переглядів: 367 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook