Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні Львівського вищого професійного художнього училища відвідали Весняний Будівельний Форум – 2019

Опубліковано: П`ятниця, 12 квітня 2019 

min
max

«Краще один раз побачити,

ніж сто  разів почути»

Народна мудрість

Весняний будівельний форум – 2019, який відбувся 2-5 квітня 2019 р. у Львові – це вже традиційне місце зустрічі розробників сучасних технологій і виробників будматеріалів з будівельниками, архітекторами, представниками торгівлі та інвесторами. Адже Львів був і є одним з інвестиційно найпривабливіших міст України: тут зводять новітні житлові комплекси, сучасні офісні центри, а також відновлюють та реставрують давніші надбання. На форумі представлені як гіганти галузі, так і нові компанії. Тут вони можуть відчути здорову конкуренцію та продемонструвати свої досягнення у будівельній галузі.

Вже стало традицією для учнів Львівського вищого професійного художнього училища відвідувати цей захід.  Тож і цього разу, 2 квітня 2019 р. заступник директора ДНЗ «Львівське ВПХУ» з НВР Любов Ярославівна Осипович організувала для учнів груп №104 та №304 за професією «Реставратор виробів з дерева, столяр» в супроводі класних керівників Марії Тимків, Любові Сокіл та майстра виробничого навчання Юрія Яблонського навчальну екскурсію на унікальну виставку в будівельній галузі. Адже Весняний будівельний форум – 2019 – це найбільша подія у галузі будівництва Західної України, яка об'єднує всі основні напрями галузі та демонструє нові досягнення будівельної індустрії України та всього світу, показує весь будівельний цикл від архітектурного проекту до кінцевого спорудження об’єкта і відбувається у форматі взаємодоповнюючих виставок: ХХХІХ Міжнародної виставки «БудЕкспо - весна» та XIV Спеціалізованої виставки «Вікна. Двері. Дах», зокрема «Двері та фурнітура», «Покрівля та фасади», «Віконні системи і автоматика».

Під час екскурсії учні мали нагоду довідатись про нові будівельні матеріали та новітні технології, про основні сучасні засади енергонезалежності, енергозбереження, розробки у сфері альтернативної енергетики.

На будівельній виставці представлено сучасну будівельну продукцію, новітні технології у сфері будівництва та якісну сервісну пропозицію майже 150 компаній з України та з-за кордону. В 2019 р. організатори Форуму звертають велику увагу на важливу, на наш погляд, тематику, зокрема використання нових будівельних матеріалів та енергозберігаючих технологій в будівництві, що сприяє зростанню професійної підготовки майбутніх будівельників. Окрім традиційної демонстрації передових технологій і техніки, впродовж роботи Форуму присутні мали змогу прослухати лекції на такі актуальні теми, як: «Електронні послуги в сфері будівництва», «Інноваційні матеріали…», «Фасадні рішення і декоративні елементи», «Двері та фурнітура», на яких передавали майбутнім фахівцям свої знання і досвід найкращі професіонали своєї справи. Залучення у такий спосіб молоді до обговорення актуальних та нагальних питань будівельної галузі сприяє зацікавленню сучасних учнів своєю професією, адже мотивація – це один із елементів успіху майбутніх будівельників! Також учнівська юнь взяла участь у дискусії: «Робоча кар’єра, переваги вибору професії будівельника» за участі керівників будівельних компаній та представників Центрів зайнятості, під час якої спільно з роботодавцями обговорили проблемні питання зайнятості будівельників та вимоги на ринку праці.  

Багато компаній з усіх регіонів України представили на тематичних виставках Форуму широкий вибір будівельних та оздоблювальних матеріалів, сучасних систем опалення, декоративних фасадів, виробництво вікон та дверей, що викликало професійний інтерес у майбутніх працівників будівельної індустрії. Дуже зацікавила сонячна та вітрова енергетика. Важливу окрему нішу на Весняному будівельному форумі - 2019 посіли дизайнерські рішення щодо оформлення оселі, вони не залишили байдужим жодного екскурсанта та спричинили до багатьох запитань, адже кожен знайшов для себе щось корисне і потрібне.  Учні мали змогу відвідати різні тематичні заходи з актуальних питань будівельної індустрії та майстер-класи, які сприяють зростанню професійної майстерності майбутніх фахівців.

Проведення таких навчальних екскурсій зміцнює взаємозв’язок між теорією і практикою, вмотивовує впровадження у навчально-виробничий процес елементів дуальної форми навчання, що створює умови для підготовки конкурентоспроможних кваліфікованих робітників, яких сьогодні так потребує будівельна галузь. Кожен учасник Форуму дізнався багато нового про будівельну індустрію, це дало привід для роздумів, осмислення себе у професії та мотивації до подальшої праці, творчого пошуку.

Педагогічні працівники та учні «Львівське вище професійне художнє училище» щиро вдячні організаторам виставки БудЕКСПО-2019 за надану можливість.  Адже вдалось запалити в учнівських серцях вогник пізнання, прагнення до успіху, та й, зрештою, самим творити своє майбутнє…

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1442 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1412 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook