Період публікації:

від

до

Категорія:

Лекція-екскурсія «Організація раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища»

Опубліковано: Понеділок, 22 квітня 2019 

min
max

Викладач Львівського кооперативного коледжу економіки і права Людмила Плугіна провела лекцію-екскурсію з дисципліни «Екологія» для студентів групи ФН-18 спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» на тему: «Організація раціонального природокористування та охорони навколишнього природного середовища».

Мета заняття – підвищення екологічної свідомості та запобігання знищенню і пошкодженню об’єктів природозаповідного фонду, закріплення теоретичних знань з охорони навколишнього природного середовища, формування переконання раціональної екологічної свідомості, що виявляється через екологічну культуру і поведінку.

Під час лекції студенти довідались про історію парку Кілінського (сучасна назва – Стрийський парк), який був закладений у 1879 році відомим майстром садово-паркового мистецтва, інженером міських плантацій Арнольдом Рьорінгом. У 1894 році на території парку була проведена Крайова виставка. З 1922 року до початку Другої світової війни в парку працювала виставка-ярмарок «Східні торги» – величезний ярмарок, де десятки великих світових фірм мали змогу представляли різноманітні товари.

Стрийський парк є одним із кращих зразків ландшафтних парків у Європі, зачаровує львів'ян і гостей міста своєю красою та дивовижністю. Це – пам’ятка садово-паркового мистецтва національного значення. Територія парку – понад 52 гектари і складається з двох частин: нижня – у французькому стилі (озеро з лебедями, клумби тощо) та верхня – в англійському стилі (лісопарк).

Під час проведення екскурсії студенти змогли побачити рідкісні дерева і рослини. В парку висаджено 40 тисяч дерев, налічується понад 200 видів дерев і рослин, є оранжерея, липова та платанова алеї. Тут ростуть смереки, клени, явори, екзотичні породи: тюльпанове дерево, червоний дуб, ягідний тис, гінго тощо.

Заняття було цікавим і пізнавальним. Студенти отримали масу емоцій і задоволення, збагатилися новими знаннями. Такі заняття відіграють важливу функціональну роль у задоволенні рекреаційних потреб молодої людини (інформаційних, духовних, естетичних). Вони дозволяють моделювати рекреаційну діяльність людини, пов'язану з пізнанням навколишнього світу, особливостей природи, сучасних та історичних подій, творчих здобутків людства, елементів побуту, традицій, вірувань тощо.

Студенти вдячні викладачу за професійно підготовлену лекцію-екскурсію та незабутні враження.

Матеріал підготував Михайло Голубка, прес-секретар з роботи зі ЗМІ та зв’язків із громадськістю Львівського кооперативного коледжу економіки і права

Немає коментарів

Схожі статті:

Заняття на тему: «Дослідження проявів впливу чинників навколишнього середовища на представників різних царств живої природи» Заняття на тему: «Дослідження проявів впливу чинників навколишнього середовища на представників різних царств живої природи» Опубліковано: Середа, 22 травня 2019 Викладачі циклової комісії загальноосвітніх дисциплін Львівського кооперативного коледжу економіки і права Люмила Плугіна та Мирослава Бойко провели заняття «Біолого-екологічний модуль» з дисципліни «Природничі науки» на тему: «Дослідження проявів впливу чинників навколишнього середовища на представників...

Переглядів: 607 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради У Львівському кооперативному коледжі економіки і права відбулося засідання педагогічної ради Опубліковано: П`ятниця, 28 лютого 2020 В роботі педагогічної ради взяли участь адміністрація та викладачі коледжу, голови циклових комісій, голова об’єднаного профкому, методист Ради директорів фахової передвищої освіти Львівської області Тарасюк І.В. На педагогічній раді було розглянуто та обговорено низку важливих питань, зокрема: «Організаційно-педагогічні...

Переглядів: 773 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook