Період публікації:

від

до

Категорія:

Учні закладів профтехосвіти долучилися до мистецького проекту-перформансу «Навчився сам – надихай інших»

Опубліковано: П`ятниця, 17 травня 2019 

min
max

Львівський державний палац естетичного виховання учнівської молоді та навчальні заклади профтехосвіти Львівщини долучилися до ініціативи стратегічного партнерства України та Китаю «Один пояс, один шлях», збагативши культурно-освітній простір українсько-китайських взаємин обласним мистецьким проектом-перформансом «Навчився сам – надихай інших».

Насамперед, у рамках проекту була проведена зустріч учнів профтехосвіти з представниками Міжнародної громадської організації (МГО) «Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Lanhua"» Юрієм Котиком та Юрієм Вітошинським, які розповіли про національний характер, колоритні традиції, особливості сучасного життя та духовну культуру Китаю.

Тема перформенсу – «Мистецький простір: Україна, Китай, світ» – надихнула учнівську молодь на виконання робіт у різних видах мистецтва з використанням різних технік.

На виставці демонструвались різноманітні роботи. Триптих «Чаруючий світ Китаю», виконаний учнями Бориславського професійного ліцею в техніці цзянь-чжи (витинанка); китайський ліхтарик Вищого професійного училища № 20 (далі ВПУ); живописне панно «Цвіт сакури» з китайськими ієрогліфами Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг; роботи учнів Новояворівського ВПУ, виконані у техніках «ізонитка» та «ізографіка»; китайські та українські ляльки-мотанки Самбірського професійного ліцею сфери послуг.

У переліку експонатів також калейдоскоп атласних квітів хехуа (лототосу), що символізують внутрішню чистоту, мудану (півонії) – символи людської краси, багатства, достатку, почестей та пишноти, мейхуа (сливи) – символ чистоти, піднесеності, та, найважливіше, стійкості, бо зацвітають китайські сливи ще взимку, а також – дракон з модульного оригамі, живописні розписи «Вікно в минуле» і «Вечірній Шанхай» ВПУ № 29 м. Львова; вишивка бісером «Барви літа» та подушка «Сова» Міжрегіонального центру профтехосвіти художнього моделювання і дизайну; декоративні панно у техніці рельєфної та декоративної різьби Боринського професійного ліцею народних промислів і ремесл та багато інших витворів мистецтва, різнобарвних, колоритних, загадкових та красномовних.

Численні творчі роботи молоді профтехосвіти Львівської області довели, що учнівська молодь збагнула глибину багатогранної китайської душі, таємних знаків і символів мистецтва та каліграфії. Тепер цими знаннями можна поділитися з іншими!

Одночасно з виставкою творчих робіт та концертною програмою проходив майстер-клас з модульного оригамі у виконанні учнів ВПУ № 29 м. Львова, точковий розпис, продемонстрований учнями Львівського міжрегіонального ВПУ залізничного транспорту, та майстер-клас з ізографіки та плетіння ізониткою від учнів Новояворівського ВПУ.

Китайські міні-ліхтарики, журавлики ЛВПУ побутового обслуговування та паперові квіти-забавки з Рава-Руського професійного ліцею прикрашали сцену Львівського державного палацу молоді під час урочистого нагородження найкращих учнівських робіт мистецького перформансу. Члени журі перформансу – Голова МГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю "Lanhua"» Юрій Котик та почесний член МГО Го Кай – вручили грамоти та цінні подарунки від Громадської організації за перші місця та за найоригінальніші роботи. У свою чергу, учні профтехосвіти китайським гостям вручили український коровай з «живого» тіста, прикрашений квітами і побажаннями китайською та українською мовами, учениця Самбірського професійного ліцею сфери послуг Христина Крилевич подарувала глядачам та гостям свята китайський танець «Квітка сонця».

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові пройшов Осінній патріотичний фестиваль У Львові пройшов Осінній патріотичний фестиваль Опубліковано: П`ятниця, 18 жовтня 2019 З нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Захисника України та Дня Українського козацтва навчально-методичний відділ Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді спільно з закладами професійної (професійно-технічної) освіти м. Львова підготував і провів Осінній патріотичний...

Переглядів: 469 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Відбувся обласний семінар керівників вокальних гуртків профтехосвіти Львівської області Відбувся обласний семінар керівників вокальних гуртків профтехосвіти Львівської області Опубліковано: Четвер, 17 жовтня 2019 Навчально-методичний відділ Львівського державного палацу естетичного виховання учнівської молоді на базі Львівського вищого професійного художнього училища провів обласний семінар для керівників вокальних гуртків профтехосвіти Львівської області та творчу зустріч голів учнівського самоврядування «Портфель...

Переглядів: 514 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook