Період публікації:

від

до

Категорія:

Відкриття меморіальної дошки учаснику АТО Василю Яворському

Опубліковано: Четвер, 24 жовтня 2019 

min
max

22 жовтня 2019 року на фасаді Олексицької СЗОШ І-ІІ ступенів відбулося відкриття меморіальної дошки учаснику АТО,  колишньому учневі даного закладу Василю Яворському.

Василь служив старшим стрільцем 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Після смерті старшого брата Тараса – сержанта, учасника АТО – він разом з молодшим братом Юрієм протягом чотирнадцяти місяців з вересня 2016 року до листопада 2017 року брав участь в антитерористичній операції на Луганщині. Захворів та довший час лікувався у госпіталях. У березні 2019 року його не стало.

На меморіальний захід з нагоди відкриття пам’ятної дошки прийшли рідні Василя, представники районної та місцевої влади, духовенство, вчителі та учні школи, односельчани. Право зняти полотно було надано мамі Любові Яворській та директору школи Тетяні Шакало. Учні поклали свічки та квіти до меморіальної дошки. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про Василя, його брата Тараса та всіх, хто загинув, захищаючи територіальну цілісність України.

 Чин освячення меморіальної дошки провели духовні отці Василь Щурко (Олексичі), Мирон Гринишин (Стрий), Богдан Дмитрів (Верчани), Никанор Лоїк (Київ) у супроводі хорової капели «Обрій» під керівництвом Ю. Юника.

У своєму виступі директор школи Тетяна Шакало згадала про шкільні роки Василя, відзначивши його доброзичливість, щирість, доброту, готовність безкорисливо допомагати іншим. Його донька Марія розказала вірш, присвячений батькові.  До виступів також були запрошені мама Любов Яворська, голова Дашавської селищної ради Тарас Греськів.

Василь та Тарас Яворські щодня мовчазно споглядатимуть на нас з меморіальних дошок. А наш обов’язок  – пам’ятати  і шанувати тих, хто заплатив дорогу ціну – своє життя –  за те, щоб ми жили в мирній, незалежній державі.

Немає коментарів

Схожі статті:

Методичне об’єднання вчителів початкових класів в Олексицькій школі Методичне об’єднання вчителів початкових класів в Олексицькій школі Опубліковано: Вівторок, 05 листопада 2019 5 листопада в Олексицькій СЗОШ І-ІІ під керівництвом методиста відділу освіти Стрийської РДА Пилипів В.Є. відбулося засідання вчителів початкових класів Дашавського освітнього округу. Учасники семінару мали змогу переглянути презентацію на тему «Гріє душу село, моє рідне село Олексичі».  Учителі початкових...

Переглядів: 429 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень безпеки дорожнього руху в Олексицькій СЗОШ І-ІІ ст. Тиждень безпеки дорожнього руху в Олексицькій СЗОШ І-ІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 14 травня 2019 З 06 по 11травня  2019 р. в Олексицькій СЗОШ І-ІІ ст. проводився Тиждень безпеки дорожнього руху. Класними керівниками 1 – 4  класів проведено з учнями уявну мандрівку  «Безпека на дорозі – безпека життя», під час якої діти взяли участь у цікавих рольових і сюжетних іграх та продемонструвати свої знання...

Переглядів: 212 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook