Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень української мовита літератури у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Опубліковано: Понеділок, 18 листопада 2019 

min
max

З 11 по 15 листопада у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень української мови та літератури, приурочений до Дня української писемності. Цього року програма предметного тижня була досить насиченою. Учні мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу, завдяки яким вона сьогодні є.

У понеділок, 11 листопада, пройшла загальношкільна лінійка, на якій заступник директора з ВР Руда О.Б. урочисто оголосила про відкриття тижня української мови, ознайомила з основними заходами, закликала брати активну участь як учнів, так і вчителів. Цього ж дня пройшов перший етап ХХ конкурсу з української мови імені Петра Яцика, перед написанням якого учні дізналися про самого мецената та разом з учителем української мови та літератури Савчуком А.Ю. вшанували пам’ять преподобного Нестора Літописця.

12 листопада, у вівторок, класний керівник 3 класу Бабій Н.М. також долучилася до проведення предметного Тижня, провівши захід «Мова – душа народу», під час якого школярі грали ігри та виготовляли лепбуки. Оригінальності учнів не було меж, під час презентації були представлені  найрізноманітніші за стилем та ідеєю роботи.

Середу, 13 листопада,  присвятили  Дню  українського рушника. У цей день директор школи Савчук А.Ю. розповідав учням цікаві факти з історії створення українського рушника, діти дізналися про те, що рушник можна порiвняти з пiснею, витканою чи вишитою на полотнi, без рушника, як i без пiснi, не обходиться народження, одруження людини, ювiлейнi урочистостi, рушником накривали дiжу пiсля випiкання хлiба, ставлячи її пiд образами на покутi, дарунковими рушниками перев'язували кумiв i гостей, хлiбом-сiллю на рушнику зустрiчали i зустрiчають зараз дорогих гостей.

14 листопада, четвер. День виявився насиченим та емоційним. У школі панувала атмосфера патріотизму та національної самосвідомості. Одним із найцікавіших заходів у рамках проведення Дня української писемності стало «Свято українського віночка», яке підготувала вчитель Квас Л.С.. У цей день дівчатка нашої школи були уквітчані  віночками, цікавилися кожною квіточкою, яка була вплетена у їхній вінок, а учитель охоче розповідала дітям про символіку кожної квітки, підготувавши презентацію з даної теми.

11 листопада, п’ятниця – День української кухні, а саме проведення конкурсу «Найкраща господарочка школи». У конкурсі брали участь учениці 5-9 класів. У рамках конкурсу дівчата готували, відповідали на запитання, перелічували народні страви, дегустували страви наосліп, угадуючи з чого приготовлена та чи інша страва. Усі дівчатка показали свої здібності і таланти, отож перед журі стояло нелегке завдання – вибрати найкращу. Як же палко підтримували вболівальники своїх однокласниць! Диплом найкращої господарочки школи отримала Кобильник М., учениця 7 класу.

В цілому тиждень української мови пройшов дуже насичено та цікаво. Усі учні школи дізналися багато нової інформації, прийняли участь у заходах, перевірили власні знання рідної мови, отримали багато позитивних та незабутніх емоцій.

 

Немає коментарів

Схожі статті:

Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Відкритий урок з української мови у 8 класі Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого 2020 р. директор Скварявської ЗОШ І-ІІІ ст. Андрій Савчук (а він і учитель української мови й літератури) провів відкритий урок. Допомагали йому в цьому учні 8-го класу. На уроці вони поглиблювали свої знання про узагальнювальні слова при однорідних членах речення, розвивали при цьому пунктуаційну...

Переглядів: 783 Коментарів: 0

Відділи освіти

Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Тиждень правових знань у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. Опубліковано: Середа, 18 грудня 2019 В рамках тижня права у Скварявській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено ряд заходів. Серед них: інформаційні хвилини в 5-11 класах, класними керівниками 1-4 класів були проведені тематичні виховні години. На завершення тижня вчителем права та історії Криницьким Т.О. було проведено правовий брейн-ринг «Свої...

Переглядів: 851 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook