Період публікації:

від

до

Категорія:

Еколого-мистецький захід «Стрітенська Свічка»

Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 

min
max

Стрітення - завершальне свято різдвяного циклу, головним атрибутом якого є свічка. Палаюча свіча - це видимий знак Христа, Божественного світла, Божої благодаті. Вважається, що Стрітенська свічка з вірою та молитвою є оберегом сімейної злагоди, благополуччя, захистом від стихійних лих, помічником при недугах.
13 лютого 2020 року екоосвітяни НПП «Північне Поділля» разом із працівниками Золочівської районної центральної бібліотеки та отцем Юрієм Галабудою організували та провели для учнів Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №1 еколого-мистецький захід «Стрітенська Свічка».
Учасники заходу мали нагоду дізнатися про історію виникнення Стрітенської свічки, її християнську символіку, про силу стрітенського вогню та вірування, що ним пов'язані.
Свічку з вощини прикрашали натуральними матеріалами. Серед різноманітних варіантів декору обрали традиційний український. В цю роботу діти вклали частинку своїх думок про мир і спокій в кожному домі та у всій нашій країні.
Цей захід припав учням до душі, усі вони пішли додому із прикрашеною Стрітенською свічкою, поглибленими знаннями про свято Стрітення.
Духовність – основа екологічної культури та відповідальності.

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2 вшанували память загиблих в Афганістані Учні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. №2 вшанували память загиблих в Афганістані Опубліковано: Вівторок, 18 лютого 2020 17 лютого учні Золочівського ОЗЗСО №2 вшанували память загиблих в Афганістані. Представники учнівського самоврядування провели інформаційну хвилинку в усіх класах.Учні 8-9 класів відвідали могилу Пелеха Володимира Володимировича,який загинув у 1984 р. та памятник загиблим в Афганістані,запаливши лампадку...

Переглядів: 778 Коментарів: 0

Відділи освіти

Засідання Школи молодого вчителя Засідання Школи молодого вчителя Опубліковано: Понеділок, 17 лютого 2020 13 лютого 2020 року у Золочівському ОЗЗСО №2 відбулося засідання Школи молодого вчителя (ШМВ). Керівник Кальченко С.Р. показала майстер-клас "Вміння уникати конфліктів або майстерно їх вирішувати". Практичний психолог закладу Сембай М.С. провела заняття з елементами тренінгу для молодих вчителів "Вчитель...

Переглядів: 545 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook