Період публікації:

від

до

Категорія:

Наука змінює світ

Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 

min
max

20 лютого 2020 року старшокласники міста Золочева мали змогу взяти участь у виїзному лекторії «Еволюція матеріалів», який проходив в приміщенні Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Шашкевича. Лекторій організований Національним центром «Мала академія наук України» у рамках проєкту Всеукраїнська наукова мобільна студія.

Партнером заходу є Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Проєкт покликаний формувати інтерес та мотивацію до наукової діяльності в учнівському середовищі, підвищувати престиж наукових знань і наукової творчості, допомагати обдарованій учнівській молоді у професійній орієнтації в галузі технічних наук.

Як розумні матеріали впливають на наше життя? Як скоро ми створимо акумулятор, який заряджається за кілька хвилин, а не годин? Smart одяг, який може вимірювати тиск і температуру нашого тіла та напряму передавати цю інформацію лікареві? Як комп’ютерна молекула повністю імітує живий організм? Де ще можна використовувати нові матеріали і як це вплине на нашу поведінку та звички?

На ці та багато інших запитань учні отримали відповідь від доктора технічних наук, професора, член-кореспондента Національної академії наук України Петра Івановича Лободи.

Корисною для випускників була інформація про створення вже у червні цього року при Національному технічному університеті України Інституту матеріалознавства, який буде готувати фахівців по створенню нових надсучасних матеріалів для машинобудування, електроніки, військово-промислового комплексу, аерокосмічної галузі, атомної енергетики, медицини.

Також перед учнями виступила Пещеріна Тетяна Вікторівна, заступник директора з навчально-виховної роботи Національного Центру «Мала академія наук України», яка розповіла про перспективні напрямки діяльності Національного центру «Мала академія наук України», запросила вчителів та керівників секцій Золочівської Малої академії наук учнівської молоді до співпраці.

 

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Здобутки вихованців секції фольклору Золочівської МАН Здобутки вихованців секції фольклору Золочівської МАН Опубліковано: Середа, 19 лютого 2020 Вихованка секції фольклору Золочівської МАН Бойко Вікторія (учениця Золочівського ОЗЗСО І-ІІІ ст. № 1) здобула ІІІ місце у ІІ (обласному) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів наукових товариств, представивши журі наукову роботу на тему: «Особливості святкування Різдва на Золочівщині». Метою...

Переглядів: 709 Коментарів: 0

Відділи освіти

Презентація збірки юних поетів Львівщини  «Весняний легіт» Презентація збірки юних поетів Львівщини «Весняний легіт» Опубліковано: Вівторок, 24 грудня 2019 21 грудня 2019 року у приміщенні Львівського національного літературно-меморіального  музею Івана Франка  відбулося   гарне мистецьке свято, яке торкнуло  творчим гомоном дитячих голосів усю Львівщину.  Знову побачила світ нова збірочка «Весняний легіт», яку так тепло презентували  юні поети та прозаїки...

Переглядів: 743 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook