Період публікації:

від

до

Категорія:

Тиждень народознавства в Соколянській школі

Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020 

min
max

У рамках тижня народознавства у НВК “Соколянська ЗОШ I-II ст. - ДНЗ» пройшло ряд заходів. Серед них – відкритий урок з трудового навчання у 6 класі за темою «Технологія виготовлення вишитих виробів. Українська вишивка. Орнамент та його види. Символи в українській народній вишивці» (вчитель Затхей Галина Дмитрівна). Метою уроку було ознайомити учнів із українською вишивкою, надати відомості про використання вишивки, розвивати естетичний смак, бажання творити прекрасне, виховувати любов до праці, повагу до народних традицій.

Учням він запам’ятався тим, що проходив у шкільному музеї історії та етнографії с. Соколя (керівник Дубас Оксана Миколаївна), бо саме там можна справді поринути у світ вишивки.

Також у музеї для учнів 5-9 класів класними керівниками проведені виховні години “Мій край – моя історія жива”.

З метою передати учням споконвічні народні традиції етнічного вишитого одягу, поглиблення інтересу відвідувачів музею до українських традицій, особливостей духовної та матеріальної культури відбулася екскурсія в шкільний музей для учнів 8-9 класу «Свята сорочка вишивана – це оберіг і захист мій», яку провела вчитель історії та правознавства, керівник шкільного музею Дубас О.М.

Протягом тижня у школі діяла бібліотечна виставка «Мандрівка в глибину народних звичаїв», яку підготувала шкільний бібліотекар Поцілуйко О.Я.

У результаті така музейна діяльність залишає в дитини, по-перше, яскраве враження про факти, які їй розповідали, і сприяє розвитку пам'яті. По-друге, розвиває навички критичного мислення та вміння висловлюватись – саме вони формуються в діалозі. По-третє, викликає повагу та інтерес до старовини – такі важливі у нашому сучасному світі.

А ще – дає відчуття приємного і пізнавального спілкування, що робить дитину поціновувачем музею і формує нові позитивні враження про діяльність і важливість цих закладів освіти та культури.

Наш шкільний музеї вміє подарувати справжні і сильні емоції, треба тільки захотіти їх пережити. І найкраще це робити – разом з дітьми.

Оксана Кошарецька, заступник директора з НВР

 НВК “Соколянська ЗОШ I-II ст. - ДНЗ»

Немає коментарів

Схожі статті:

Природа – джерело надиху і фантазії Природа – джерело надиху і фантазії Опубліковано: Вівторок, 10 березня 2020  «Природа і фантазія» – це не тільки назва виставки-конкурсу, але й вияв творчості учнів Бущини. У районному етапі конкурсу взяли участь юні природознавці-дизайнери із 21 ЗЗСО району. Школярі виявили свою майстерність, креативнвсть у виборі природного матеріалу. На обласну виставку-огляд представлено...

Переглядів: 1225 Коментарів: 0

Відділи освіти

Чарівна українська мова Чарівна українська мова Опубліковано: П`ятниця, 21 лютого 2020    21 лютого 2020 року, з  метою виховання національної свідомості, почуття патріотизму, гордості за свій народ та рідне слово, у стінах Буської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 було проведено ряд заходів: класні керівники 1-11 класів  провели години спілкування «Єдиний скарб у тебе – рідна мова». шкільний...

Переглядів: 585 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook