Період публікації:

від

до

Категорія:

Виклики для демократії та роль школи

Опубліковано: Четвер, 27 лютого 2020 

min
max

26 лютого 2020 року у Бродівській гімназії імені Івана Труша відбулося засідання районного методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи ЗЗСО з теми «Виклики для демократії та роль школи, як середовища формування громадянина».

У роботі методичного обєдання також взяли участь керівники закладів загальноої середньої освіти міста Броди, завідувач райметодкабінету Наталія Антоненко, тренери програми  підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа».

Методист районного методичного кабінету Мирослава Островська ознайомила учасників заходу з важливістю усвідомлення того,  що дійсно – школа – це, свого роду, мікродержава, яка потребує як управління, так і врядування. І, якщо ця мікродержава хоче бути сучасною та відповідати потребам сьогодення, вона має бути побудована на демократичних засадах.

Керівник районного методичного об’єднання, заступник директора ОЗ «Бродівська ЗОШ І-ІІІ ст. №4» Ірина Ковальчук детально зупинилася на тому, навіщо потрібен інструмент демократичного розвитку школи. А директор Бродівської гімназії імені Івана Труша Русла Шишка презентував участь гімназії у проєкті «Демократична  школа».

Вчитель англійської мови Бродівської гімназії Оксана Стеблій провела тренінгове заняття «Залучення молоді до демократичного врядування». 

Демократизація освітнього процесу та планування – досить складний та глибокий процес, який є своєрідною вимогою часу та передбачається новим освітнім законодавством України. Як це робити і навіщо, розповіли тренери програми «Демократична школа» Ярина Сухецька та Ігор Бущак.

Визначним чинником і передумовою демократичних перетворень в українському суспільстві, яке все ще долає спадщину тоталітарного режиму, є зміна способу мислення людей, їхніх ціннісних орієнтацій і виховання нової генерації громадян незалежної держави. Освіта є чи не єдиним потужним знаряддям для виконання цього завдання і визнається однією з основ демократії в усьому світі.

Щоб навчати молодь бути відповідальними громадянами, які засвоїли демократичні цінності – верховенство прав людини, рівність, взаємну відповідальність, повага різноманітності, – необхідно створити в школі такі умови й атмосферу, що відповідають цим цінностям.  Саме тому ключовим завданням реформування національної освіти є зміна засад управління і запровадження його державно-громадської моделі.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Конкурс «Ми діти твої, Україно» Конкурс «Ми діти твої, Україно» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 5 березня 2020 року у Бродівській районній бібліотеці відбувся конкурс «Ми діти твої, Україно». Учасники конкурсу прочитали власні поетичні та прозові твори, які підкорили усіх присутніх щирістю, емоційністю та яскравою образністю. Було визначено переможців у трьох вікових категоріях: 9-10 років,...

Переглядів: 1429 Коментарів: 0

Відділи освіти

Інтегровані уроки як засіб підвищення якості знань учнів Інтегровані уроки як засіб підвищення якості знань учнів Опубліковано: Середа, 04 березня 2020 04 березня 2020 року в актовій залі відділу освіти Бродівської райдержадміністрації відбулося засідання творчої групи вчителів історії району. Піднятою темою  «Інтегровані уроки як засіб підвищення якості знань учнів» цікавляться  всіх учасники заняття. Теоретичну частину     презентували  керівник...

Переглядів: 1144 Коментарів: 0

Відділи освіти
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook