Період публікації:

від

до

Категорія:

«Розумне місто» або «Держава у смартфоні»

Опубліковано: Вівторок, 03 березня 2020 

min
max

Учні Львівського вищого професійного художнього училища під час навчання осягають не лише добру фахову підготовку, а й серйозну школу громадянської зрілості. Чимало з них, попри юний вік, знають, чим займатимуться у житті, і свідомо обрали свою професію, аби бути корисними суспільству, своїй державі.

Окрім навчання, учні освітнього закладу ходять на екскурсії, беруть активну участь у позанавчальних заходах як у стінах закладу, так і по різних локаціях нашого міста, зокрема у майстер-класах та інших різноманітних проектах.

Одним із таких проектів, які реалізуються у ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» є «Держава у смартфоні», складовими якого є інформаційно-просвітницькі заходи «Розумне місто» і «Сінгапурське диво».

В рамках однойменного заходу учні довідались про «розумне місто» як єдину систему, в якій органічно взаємопов’язані міські комунікації, інформаційні технології передачі даних та пристрої ІТ.

Метою проекту є ознайомити учнів з поняттям «розумне місто»; причинами, що спонукали його створення, в сучасних  умовах, і показати як функціонує система «розумне місто». 

Але все по порядку. У ДНЗ «Львівське ВПХУ» згідно з програмою позанавчальної роботи училища, зокрема програмою національно-патріотичного виховання спільно з учнівським самоврядуванням проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів на тему: «Розумне місто». До організації та проведення заходів, які ознайомлюють учнів з однойменним проектом долучилися методист ДНЗ «Львівське ВПХУ» Турчиняк Н.В. та керівник гуртка «Національно-патріотичного виховання» Сокіл Л.С.

«Розумні пристрої» та «Інтернет» з кожним днем охоплюють все більше сфер нашого життя, зокрема «розумний дім» став вже реальністю. Відповідно, і не дивно, що наступним кроком розвитку сучасних технологій стає «розумне місто». Адже ще на початку 2000-х років про поняття «smart city» все частіше згадували прогресивні компанії, то сьогодні стати «розумним» прагне кожне сучасне місто. Метою створення «розумного міста» є покращення та спрощення управління містом, благоустрій міського середовища, забезпечення безпеки та підвищення якості життя жителів міста.

Учні мали змогу ознайомитись з особливостями функціонування «розумного міста», важливим завданням якого є забезпечення громадської безпеки.

Учні переглянули наступні відео:

«Гамбург: як функціонує «розумне місто» по-німецьки?»
«Система «розумного міста» поповнює бюджет Барселони на десятки мільйонів євро»
«Відсутність паперових грошей та заторів: як китайське селище стало другою «кремнієвою долиною»
«Пліч-о-пліч. Що вміє «розумне місто» Дрогобич»

Після перегляду цих відео, які не залишили байдужим жодного присутнього в кабінеті, між учнями відбулося жваве їх обговорення, зокрема, диспут: «Чи вдасться Україні перейняти цей світовий досвід?». Молодь почала дискусію про позитивні та негативні сторони (проекту на їхню думку). Зазначу також, що учнями було наведено приклади низки сфер в Україні, які потребують використання новітніх технологій за принципом функціонування системи «розумного міста». Завдяки таким інформаційно-просвітницьким годинам учні мали нагоду побачити як функціонує система «розумне місто», яка є дуже гнучкою та адаптивною. Адже такі заходи показують орієнтири, задають рівень, якого треба досягати, окреслюють неабиякі перспективи та можливості для успішного розвитку країни.                  

Після перегляду інформаційних матеріалів, прикладів «розумних міст», в яких діє ця система, учні дійшли згоди, що у «розумному місті» жити комфортніше, приємніше, безпечніше.     

Матеріал підготувала викладач ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» Сокіл Л.С.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

 Семінар – практикум «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Семінар – практикум «Робота в навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу серед майстрів виробничого навчання та викладачів з орієнтацією на ефективну професійну діяльність» Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 04 березня 2020 року у ДНЗ «Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва» на базі навчально-практичного центру «TRIORA» та «POLIMIN – HUB» відбувся семінар – практикум  «Робота в  навчально-практичних центрах на засадах компетентнісного підходу  серед майстрів виробничого навчання та викладачів...

Переглядів: 1444 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Захист випускних кваліфікаційних робіт за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст» у Стрийському ВХПУ Опубліковано: Четвер, 05 березня 2020 28 лютого у Стрийському вищому художньому професійному училищі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт учнів за професією «Манікюрник, візажист, візажист-стиліст». Під керівництвом майстра в/н Оксани Грещук дівчата створили чудові образи, в яких вміло застосували свої професійні навички і творчий...

Переглядів: 1413 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook