Період публікації:

від

до

Категорія:

Історико-культурологічний лекторій

Опубліковано: Середа, 06 травня 2020 

min
max

      4 травня о 12 год Львівський обласний Будинок учителя спільно з НМЦО провів онлайн історико-культурологічний лекторій для освітянської громади Львівщини на тему: «Християнські святині Львова. Культ Богородиці в іконографії Львівських храмів та музейних колекцій», присвячений Дню Матері.
        Модератором онлайн трансляції була вчитель історії СЗШ № 43 м. Львова та методист НМЦО Васільєва А.В..
        Духовний спадок Львова величезний. Архітектурні ансамблі храмів дивовижно гармоніюють з внутрішнім сакрально-мистецьким наповненням.
       Потьмянілі розписи, сонцесяйні вітряжі, зачудовані скульптури в дереві і камені, чудотворні ікони виконані цілим цехом майстрів: Ян Розен, Ян Пфістер, Йоан Пінзель, Петро Холодний, Ян Заремба та ін.. Усі вони залишили тут не лише працю своїх рук, але й частину свого серця. Багато втрачено, але навіть те чим володіємо є справжній скарб.
      У лекції з виступами взяли участь методист НМЦО Г. Мрачковська та провідний бібліотекар Львівської дитячої бібліотеки О. Бакусевич. Відео лекції можна переглянути на сторінці Facebook А. Васільєвої

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook