Період публікації:

від

до

Категорія:

У Дрогобицькому районі відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Петру Яцківу

 

min
max

На новий навчальний рік учнів та педагогів Літинської школи Дрогобицького району зустрічатиме викарбуваний на меморіальній гранітній таблиці портрет випускника цього навчального закладу героя Петра Яцківа, який віддав своє життя за волю та незалежність України.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на сектор з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА.

Урочистості з нагоди відкриття меморіальної таблиці відбулися в неділю, 12 липня, і розпочалися з виконання Державного гімну України та поминальної молитви, яку прочитав місцевий парох о. Володимир Горинь. Відтак, відбулося освячення таблиці.

Присутні на урочистості родичі та близькі, друзі та односельчани говорили про Петра Яцківа, як про справжнього героя, який став для кожного прикладом мужності, героїзму та вірності військовій присязі, що його життя є гідним прикладом патріотизму для майбутніх поколінь.

Працівники Народного дому села підготували змістовну програму, де звучали патріотичні пісні та вірші у виконанні Ганни Марцинишин, Світлани Рубаш, Ірини Лепкої, Олі Горинь та директора Народного дому Федора Пігути. Свою авторську поезію прочитав колишній директор школи села Вороблевичі Михайло Жеплінський.

Громада села висловила вдячність сільському голові Івану Пурію за активну допомогу у виготовленні та встановленні меморіальної таблиці своєму герою-односельчанину. Також до цього долучились депутати районної ради Іван Фідик та Йосип Дяків і місцевий інвестор Станіслав Карпенко.

Нагадаємо, Петро Яцків загинув у бою з бойовиками в селі Піски Донецької області 20 січня 2015 року. На війну пішов добровольцем. Меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїзм Петра Яцківа, а пам’ять про героя України назавжди залишиться в серцях людей.

Немає коментарів

Схожі статті:

На Дрогобиччині відкрили меморіальну таблицю полеглому в АТО Степанові Бродяку На Дрогобиччині відкрили меморіальну таблицю полеглому в АТО Степанові Бродяку Опубліковано: Четвер, 14 травня 2015 10 травня в Ясенице-Сільнянському НВК І-ІІ ступеня Дрогобицького району відкрили меморіальну таблицю українському новітньому героєві, односельчанинові Степанові Бродяку, який загинув на сході України, захищаючи її незалежність та цілісність. Про це повідомили в прес-центрі Дрогобицької РДА. У лінійці-реквієм...

Переглядів: 2071 Коментарів: 0

Відділи освіти

На фасадах львівських шкіл з’явиться ще дві меморіальні таблиці учасникам АТО На фасадах львівських шкіл з’явиться ще дві меморіальні таблиці учасникам АТО Опубліковано: П`ятниця, 03 березня 2017 Виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 3 березня прийняв рішення про встановлення ще двох меморіальних таблиць учасникам АТО на фасаді шкіл. Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK. Зокрема, меморіальна таблиця учаснику антитерористичної операції Максиму Дзюбану буде встановлена...

Переглядів: 1390 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook