Період публікації:

від

до

Категорія:

У Національній академії сухопутних військ провели Міжвузівський науково-практичній семінар, присвячений 202-річчю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка (фото)

Опубліковано: Четвер, 10 березня 2016 

min
max

Участь у семінарі із промовистою назвою «Шевченко та сучасність» взяли не лише курсанти та науково-педагогічні працівники видового військового вишу, але й представники інших вищих навчальних закладів Львова, зокрема Львівського державного університету внутрішніх справ, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Львівської філії Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

Відкрив захід  завідувач кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ доктор історичних наук, професор  Андрій Харук. Він привернув увагу до постаті великого Кобзаря, порівнявши його із сучасними українськими героями, які сьогодні боронять нашу Батьківщину від російської воєнної агресії.

Після цього учасники семінару виступили із доповідями, теми яких безпосередньо стосувались життя, творчості та культурної спадщини Тараса Григоровича Шевченка. Від філософських засад та феномену творчості Кобзаря обговорення поступово перетікали в інтерпретацію його діяльності в сучасному кінематографі, музиці, образотворчому мистецтві і, навіть, у його вплив на сучасну молодіжну субкультуру.

Всі доповідачі відзначали надзвичайну актуальність Шевченкової творчості на етапі суспільно-політичного розвитку України, становлення української нації, її ідентичності, а також неоціненну ролі у формуванні постаті сучасного захисника України. Семінар засвідчив, що молоді люди повертаються до Шевченкового слова, хочуть знати якомога  більше про життя та творчість Кобзаря.

Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять, – зазначив у своїй доповіді один з учасників семінару.

В ході семінару гості Національної академії сухопутних військ також мали змогу ознайомитись із діяльністю  вищого військового навчального закладу, тісно поспілкуватись із його викладачами та вихованцями, оглянути навчально-матеріальну базу, зазирнути до  багатої історії вишу, відвідавши Музей історії та сучасності Академії.

Наприкінці заходу всім його учасникам від імені начальника Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенанта Павла Ткачука за активну участь та чітку державницьку позицію подякував його заступник з наукової роботи полковник Андрій Слюсаренко, який також вручив їм сертифікати про участь у семінарі.

Джерело: майор Антон МИРОНОВИЧ, медіа-група Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ  «Левеня» Виховний захід присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 10 березня 2020 року в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» відбувся виховний захід, присвячений пам'яті Т. Г. Шевченка, під назвою "Маленький Тарасик" для вихованців старших груп. Метою заходу було ознайомити дітей з творчістю Т. Шевченка, ввести їх...

Переглядів: 1592 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування

Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ  «Левеня» Відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Середа, 11 березня 2020 По всій Україні традиційно проходять заходи спрямовані на відзначення 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. Учні Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» не залишились осторонь. 10 березня 2020 року затамувавши подих, діти слухали та співали пісні...

Переглядів: 1556 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook