Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львові педагоги з різних куточків України поділилися досвідом використання інструментів Міксіке в навчально-виховному процесі та позашкільній діяльності (фото)

Опубліковано: П`ятниця, 11 березня 2016 

min
max

В рамках реалізації міжнародного україно-естонського проекту «Міксіке в Україні» 4 березня у Львові відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми та перспективи використання інструментів Міксіке в навчально-виховному процесі та позашкільній діяльності. З досвіду регіонів».

У заході взяли участь: представник посольство Естонії в Україні Анастасія Михайлова, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Богдан Кудренко, керівники проекту з Естонії Міхкель та Мілла Пільви, активні учасники проекту з різних регіонів України, регіональні та обласні координатори проекту, педагоги з Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської областей, які зацікавились ідеями проекту та хочуть брати у ньому участь.

Зокрема, свій досвід представили представники Запорізької області – Ілона Хляпова, вчитель гімназії № 31 м. Запоріжжя, та Олександр Яковлєв, методист Кам’янко-Дніпровського районного методичного кабінету Запорізької області; Дніпропетровської області – Тетяна Вовк, вчитель гімназії № 3 м. Дніпропетровська, та Дмитро Солдатов, вчитель Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ст. Нікопольського району Дніпропетровської області; Вінницької області – Василь Бобрик, вчитель Ладижинської ЗОШ № 4, та Сумської області – Ірина Слуцька, вчитель Шосткінської ЗОШ № 1. Також досвідом впровадження інструментів Міксіке у навчально-виховному процесі ЗНЗ поділились представники Львівської області – Любов Третьякова, вчитель СЗШ № 2 м. Стрия, та Наталія Іонайтєне, заступник директора Червоноградської СЗШ № 9. Сергій Пазюк, директор Баранівецького НВК Самбірського району, розповів про можливості використання математичного тренажера у діяльності керівника ЗНЗ, зокрема у проведенні моніторингу якості навчання математики у початковій школі тощо.

Виступи учасників круглого столу вкотре підтвердили, що інструменти Міксіке, орієнтовані на фінську систему навчання, де в центрі уваги є учень, його можливості, вподобання, таланти, стали ефективними та корисними у роботі педагогів різних навчальних закладів України, від спеціалізованих ЗНЗ з поглибленим вивченням предметів до спеціальних навчальних закладів, де навчаються учні з особливими потребами, вони цікаві і доступні учням і вчителям сільських та міських шкіл. Яскравим підтвердженням цього став емоційний виступ Заслуженого вчителя України, вчителя спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату м. Знам’янки Кіровоградської області Ірини Аман, яка розповіла історію успішної участі її вихованців у заходах проекту, їх щире захоплення математикою, відчуття єднання з іншими учнями, маленькі перемоги над собою, в шкільних заходах та в результаті участь у регіональному та Національному фіналах учнів школи.

З програмою заходу можна познайомитись за посиланням: http://lviv.miksike.net/docs/Pranglimine/2015_2016/Plan_teacher.pdf.

Зазначимо, що станом на 1 березня 2016 року у проекті беруть участь понад 40,5 тис. учасників зі всіх регіонів України, які представляють понад 1 000 ЗНЗ. Учасники проекту мають можливість використовувати онлайнові тренажери, створювати інтерактивні вправи та брати участь у різноманітних заходах проекту. Долучитись до проекту дуже просто, читайте про це за посиланням: http://lviv.miksike.net/#/en/gnews.html?displaynews=855.

Більше про проект «Міксіке в Україні» на сайті: http://lviv.miksike.net, або у тематичній групі в Фейсбуці: https://www.facebook.com/groups/967813063248525.

Матеріал підготувала Маргарита Носкова, координатор проекту в Україні

Немає коментарів

Схожі статті:

Учні Баранівецького НВК – учасники проекту «Міксіке в Україні» Учні Баранівецького НВК – учасники проекту «Міксіке в Україні» Опубліковано: Четвер, 03 листопада 2016 У Баранівецькому НВК «СЗШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» Волебарацької ОТГ вже третій рік поспіль активно реалізується україно-естонський проект «Міксіке в Україні». Освітнє онлайн-середовище Міксіке надає можливість вчителям, учням і батькам створювати та використовувати власні навчальні онлайн-матеріали,...

Переглядів: 1170 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook