Період публікації:

від

до

Категорія:

Шахова ейфорія у закладах освіти Львівщини (фото)

Опубліковано: Понеділок, 14 березня 2016 

min
max

Шахова тематика заполонила заклади освіти Львівської області. Одночасно із матчем на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок, який в ці дні відбувається у Львові, у містах і районах області тривають заходи з популяризації цього виду спорту серед учнівської та студентської молоді.

Дрогобицький механіко-технологічний коледж одночасно із відкриттям шахового чемпіонату розпочав першість коледжу з шахів серед юнаків та дівчат. Звання «Кращий шахіст коледжу», якого буде визначено 18 березня, виборюють майже 50 осіб.

У Медичному коледжі Львівського національного університету імені Данила Галицького щотижневі виховні години у навчальних групах присвятили проведенню матчу за звання чемпіонки світу з шахів, а окрему пару фізичного виховання присвятили грі в шахи.

Екологічний коледж Львівського національного аграрного університету протягом усього березня визначає шахового короля та шахову королеву.

У Стебницькому професійному ліцеї з 29 лютого по 3 березня проводився «Тиждень фізичного виховання», в межах якого було проведено турнір з шахів між учнями першого та другого курсів та лекторій з презентацією на тему: «Історія виникнення та розвиток шахів».

Перемишлянський професійний ліцей для популяризації шахів у навчальному закладі провів у березні першість ліцею серед навчальних груп, участь у якій взяли представники усіх 15 навчальних груп ліцею. Загальна кількість учасників турніру – 44 учні, які отримали сувеніри за участь у змаганнях, а переможці нагороджені пам’ятними грамотами.

А от у Міжрегіональному центрі професійно-технічної освіти художнього моделювання дизайну змагання з шахів, присвячені чемпіонату світу з шахів, проводились не лише серед учнів, але й серед інженерно-педагогічного колективу. Загалом у змаганнях взяли участь 46 осіб: 32 учні та 14 викладачів.

Новояворівське вище професійне училище з метою популяризації шахів та підтримки Марії Музичук паралельно із світовою першістю проводить три власні чемпіонати з гри у шахи: окремо серед учнів І, ІІ та ІІІ курсів.

Свої першості із шахів в межах XXV обласних спортивних ігор учнів професійно-технічних навчальних закладів, які проводяться відповідно до спільного наказу департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації та Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України від 2 лютого 2016 року № 06-01/34/5, проводять Львівське вище професійне училище харчових технологій, Судововишнянський ліцей, Сокальський професійний ліцей, Художнє професійно-технічне училище ім. Й.П. Станька, Червоноградське вище професійне училище № 11, Стрийське вище художнє професійне училище.

Активно розвивають шахи освітяни Турківського району. З грудня по березень 2015/2016 навчального року у районі проводяться районні змагання з шахів за програмою ХХV спортивних ігор школярів Турківщини окремо серед команд шкіл району І-ІІ ст. та І-ІІІ ст. В районі працює дитячо-юнацька спортивна школа «Юність», шаховий гурток якої налічує 72 учні.

Золочівський район вирішив провести власний шаховий чемпіонат серед учнів шкіл одночасно із матчем на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок – змагання у районі розпочалися 1 березня і завершаться 16 березня.

А ось представники Бродівщини Медведик Володимир та Медведик Василь взяли участь в чемпіонаті України серед юнаків до 20 років, увійшовши у 10 кращих шахістів України та регулярно їздять до Львова для перегляду шахових баталій у Палаці Потоцьких. 10 шахістів Бродівської ДЮСШ були присутні на відкритті матчу Марія Музичук – Хоу Іфань.

Напередодні початку матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок відділ освіти Сколівської райдержадміністрації у місцевому будинку дитячо-юнацької творчості відкрив три факультативи з шахових ігор. В межах уроків фізкультури у загальноосвітніх школах району проведено окремі уроки гри в шахи, а Завадківська та Росохацька загальноосвітні навчальні заклади намалювали листівки на підтримку української спортсменки.

Що ж, залишається сподіватися, що Чемпіонат світу з шахів серед жінок завершиться перемогою української шахістки Марії Музичук, освітяни Львівщини виховають ще не одного чемпіона світу з шахів.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

У Львові відбулись змагання шахістів з усієї області У Львові відбулись змагання шахістів з усієї області Опубліковано: Вівторок, 10 вересня 2019 Цими вихідними у Львові в приміщенні шахової федерації відбувся обласний чемпіонат з шахів серед юнаків та дівчат віком до 12 років. Позмагатись приїхало понад 70 дітей. Серед юнаків абсолютними чемпіонами стали львів’яни, вихованці ДЮСШ «Дебют». Золото здобув Максим Дубневич, срібло виборов Олександр...

Переглядів: 497 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання

Юні шахісти змагалися за Кубок Львівської області (фото) Юні шахісти змагалися за Кубок Львівської області (фото) Опубліковано: Понеділок, 02 квітня 2018 Нещодавно у м. Городку за підтримки управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та обласної федерації шахів відбувся Кубок Львівської області з шахів «Юні таланти». У турнірі взяли участь 144 юних шахістів з різних районів та міст Львівщини. Головний суддя змагань – Андрій...

Переглядів: 474 Коментарів: 0

Фізичне та патріотичне виховання
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook