Період публікації:

від

до

Категорія:

Участь делегації Львівщини у міжнародній освітній виставці «Фестиваль змагань в Малопольщі 2016 (фото)

Опубліковано: Понеділок, 21 березня 2016 

min
max

17-19 березня 2016 року в торговому центрі «Ехро-Краків» вчетверте відбулася міжнародна освітня виставка «Фестиваль змагань в Малопольщі 2016. Виставка фінансована за сприяння Євросоюзу в рамках проекту «Модернізація професійного навчання в Малопольщі». Організатором і автором ідеє виступило Малопольське Воєводство. Цього року участь брало понад 90 експонентів (в тому числі 83 професійних заклади Малопольського Воєводства), які на 128 стендах підготували 144 презентації за галузевим спрямуванням, а саме: будівельна галузь, механічно-мехатронічна, електрично-електронна, медико-соціальна, землеробсько-лісова з охороною середовища, туристично-гастрономічна та адміністративно-послужна, представники поліції польських військ, прикордонної охорони, пожежної служби. Цього разу на виставку були запрошені представники навчальних закладів з регіонів, які співпрацюють з Малопольським Воєводством: Франція – регіон Родан, Німеччина – федеральна земля Тюрінгія, Словаччина – самоврядна країна Прешовська, Україна – Львівська область, Угорщина – м. Гйор. На виставку було запрошено підприємців, які співпрацюють з навчальними закладами, як партнери в процесі навчання майбутніх професійних кадрів.

Широко репрезентувались пропозиція вищих навчальних закладів м. Кракова. Головна мета виставки спрямована для учнів гімназійних шкіл, які стоять перед вибором робітничої професії. Фестиваль завжди є місцем обміну досвідом між професійними закладами, роботодавцями європейських країн, місцем підписання угод про співпрацю. Під час проведення виставки взяли участь близько 12 тисяч учнів Малопольського Воєводства. Цього року Україну представляла делегація з Львівської області у складі Вороняк Р.М., заступник начальника управління, начальник відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки; Кіска М. Є., директор Львівського ВПУ торгівлі та сфери послуг, майстри виробничого навчання Домбровська І. В., Невеська Н. В., Січиокно Г. І. та учні навчального закладу.

Офіційно виставку відкрив керівник Малопольського Воєводства Войцех Козак. На урочистому відкритті були присутні віце- та генеральні консули Франції, Словаччини, Угорщини, України. Керівництво Малопольського Воєводства та керівники департаменту освіти і науки з великим інтересом та зацікавленістю оглянули виставковий стенд Львівщини та ЛВПУ торгівлі та сфери послуг, майстер-класи викладачів та учнів. Цікавою та змістовною відбулась зустріч делегації Львівщини з віце-консулом Генерального консульства України в Кракові Тамілою Шутяк. Віце-консул відзначила оригінальність виставкового стенду та високі професійній навички майстрів та учнів. Особливу зацікавленість до експонатів та майстер-класів українського навчального закладу проявили учні шкіл, навчальних закладів Малопольського Воєводства.

У рамках співпраці між професійними навчальними закладами Львівської області та Малопольського Воєводства було проведено ряд зустрічей по обміну делегаціями і участі в конкурсах професійної майстерності серед учнів та майстрів виробничого навчання. Позитивним результатом зустрічей стала домовленість ЛВПУ торгівлі та сфери послуг про співпрацю з трьома навчальними закладами Малопольського Воєводства, а саме: закладом з міста Тжебіні, школою Гастрономічною № 1 ім. Генріка Сухарського в Кракові, Малопольською школою гостинності. Уже цього року в квітні місяці учні з Львівщини братимуть участь у міжнародному конкурсі фахової майстерності з професії «Кухар» у м. Мишленіце. Також налагоджено співпрацю з навчальним професійним закладом з обробки дерева м. Враново зі Словаччини, учні та майстри, якого в травні місяці візьмуть участь у конкурсі фахової майстерності з професії «Різьбяр», який традиційно проводитиме ХПТУ ім. Й.Станька смт. Івано-Франково.

Делегація з Львівщини запросила керівників професійної освіти Польщі на щорічний фестиваль професійно-технічної освіти «Великодні дзвони».

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 815 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 645 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook