15-16 березня 2016 року відбувся фінальний етап І студентського конкурсу «Кращі кулінари-2016» Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.
Партнером конкурсу стала Асоціація кулінарів «ЗАХІДНА ШЕФ ГРУПА» (WCG).
Зміст конкурсу – це приготування страви в присутності журі та презентація страви на виставкових стендах.
У конкурсі взяли участь ініціативні, професійні, амбітні, тобто найкращі студенти коледжу.
Головною концепцією конкурсу був особливий демократичний підхід до вибору страви і свого керівника та участі в конкурсі всіх охочих І-ІІІ курсів навчання професій «Кухар», «Кондитер», спеціальності «Виробництво харчової продукції».
Організатори конкурсу ставили своїм головним завданням:
- виявлення та підтримку обдарованої молоді, інтеграції кулінарного мистецтва України в міжнародний культурний простір, відродження і розвиток української кухні;
- визначення кращих студентів-кулінарів коледжу;
- пропаганда новітніх технологій та сучасних харчових продуктів;
- розвиток творчих підходів до кулінарного мистецтва.
Конкурс проводиться в номінаціях:
- Холодні страви і закуски
- Основна страва Риба
- Основна страва М’ясо
- Основна страва Птиця
- Основна вегетаріанська страва
- Десерти
Переможці та призери Конкурсу визначалися журі в кожній номінації окремо за кількістю набраних ними балів.
Львівський професійний коледж щиро вдячний суддям конкурсу, які погодилися взяти участь у нашому святі професійної майстерності. Конкурс був проведений на високому рівні завдяки професіоналізму суддівського корпусу:
- Голова журі – Сушко Євген, Президент Асоціації кухарів «Західна шеф група», шеф-кухар ресторану «Цитадель»
- Сподарик Петро, шеф-кухар ресторану «Старий рояль»
- Слонопас Андрій, шеф-кухар ресторану «Королівська пивоварня»
- Ліско Микола, су-шеф ресторану «Рафаель»
- Сидор Дмитро, су-шеф ресторану «Старгород»
- Кухарський Ігор, су-шеф ГРК «Арламов»
- Тоган Юрій, су-шеф ресторану «Арена Львів»
Переможці Конкурсу отримали право презентувати Україну на міжнародних конкурсах, що організовуватиме WCG, та гарну нагоду опублікувати технології своїх фірмових страв у збірнику «Креативна кухня», який буде виданий за сприяння адміністрації коледжу.
Переможці та призери Конкурсу були нагороджені дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів і медалями Львівського професійного коледжу та WCG.
Всі охочі мали змогу насолоджуватися конкурсом, спостерігаючи за он-лайн трансляцією та оглядаючи страви в холі коледжу.
Немає коментарів