Період публікації:

від

до

Категорія:

Музей «Світлиця» при Хирівській школі-інтернаті Владики Івана Хоми

Опубліковано: П`ятниця, 25 березня 2016 

min
max

 Музей «Світлиця» засновано у 1990 році за ініціативи педагогів навчального закладу. Експозиції розміщено у трьох кімнатах. В першій кімнаті представлені предмети народної творчості та вироби декоративно-прикладного мистецтва Прикарпаття. Окрема експозиція висвітлює життєвий та творчий шлях Владики Івана Хоми, ім’я якого носить школа.

 У другій кімнаті-пекарні представлено макет печі, намисники, бамбетель, кутова лавка, селянський стіл, зібрані на території Старосамбірського району та прилеглих територій вчителями та учнями.

 В третій – експонуються образи, вишивка, речі щоденного вжитку, меблі з елементами різьби та кованого заліза.

 Силами педагогічного та учнівського колективів формується експозиції: «Небесна сотня» та «Герої не вмирають», присвячена пам’яті випускнику Хирівської школи-інтернат – Володимиру Сачеку, загиблому воїну АТО.

 Приміщення та матеріали музею використовується для проведення  тематичних виховних заходів, музейних уроків, різноманітних виставок: квітів, дарів природи, виробів з паперу, бісеру та підручного матеріалу.

 Екскурсії музеєм проводять учні старших класів.

 

Немає коментарів

Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook