Період публікації:

від

до

Категорія:

Капітана Кирила Андреєнка, який героїчно загинув в зоні АТО, навічно зараховано до одного з курсантських підрозділів Національної академії сухопутних військ (фото)

 

min
max

У неділю, 27 березня, в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулось вшанування випускника вишу капітана Кирила Андреєнка, який загинув у зоні АТО, виявивши мужність і героїзм у захисті державного суверені та територіальної цілісності України. Захід організований з нагоди зарахування офіцера до списку особового складу одного з начальних курсів факультету бойового застосування військ, що стало можливим завдяки відповідного рішення Міністра оборони України.

Залу Центра культури та дозвілля навчального закладу було переповнено вихованцями, офіцерами та гостями Академії. Захід розпочався з демонстрації фільму-розповіді про життя та службу командира групи спеціального призначення однієї з елітних військових частин ЗС України Кирила Андреєнка.

Здобутки військових спецпризначенців оприлюднювати не прийнято, однак той факт, що звання «капітан» Кирило отримав достроково, свідчить про його нестримне бажання завжди бути першим. Ще на початку своєї офіцерської кар’єри на міжнародних військових змаганнях, що проходили у Великобританії та зібрали понад сотню команд підрозділів спеціального призначення з усього світу, молодий офіцер та його підлеглі були визнані одними з кращих.

«Це був справжній офіцер, який одразу завоював симпатії своїм не за віком розсудливим ставленням до виконання дійсно непростих службових обов’язків, по-батьківськи теплим ставленням до підлеглих, умінням завжди знайти вихід із будь-якої складної ситуації, що виникла чи то під час тактичних навчань, чи в ході Антитерористичної операції», – саме так охарактеризував свого командира у фільмі один із співслужбовців капітана Андреєнка.

Під час зустрічі своїми спогадами поділився колишній викладач Кирила, заступник начальника кафедри тактико-спеціальних дисциплін, підполковник Ігор Польцев. «Розвідка вважається однією з найнебезпечніших військових спеціальностей. Однак Кирила Андреєнка це ще більше захоплювало, своїм місцем він завжди вважав дозор, тобто хотів бути лише серед перших», – сказав офіцер.

Також пригадав курсантські роки, проведені разом із Кирилом в стінах Академії, його друг, тепер вже також капітан Кирило Малющенко, а від імені керівництва навчального закладу взяв слово заступник начальника Академії по роботі з особовим складом – начальник відділу по роботі з особовим складом, полковник Юрій Гусар. Але найбільш щирими та відвертими спогадами із присутніми поділилась дружина героя Олена Андреєнко. Вона подарувала підрозділу Академії, до якого тепер навічно зараховано капітана Андреєнка, особистий тільник свого чоловіка.

Наприкінці заходу пісні, присвячені воїнам АТО, виконав лауреат багатьох вокальних конкурсів, офіцер Національної академії сухопутних військ, капітан Іван Шерстюк.

Пізніше рідні та близькі капітана Кирила Андреєнка, а також його колишні викладачі та командири разом вшанували всіх випускників Академії, які поклали свої життя, захищаючи рідну землю на сході України, покладанням квітів до пам’ятної стели на Алеї Слави випускників видового військового вишу. Також вони оглянули куток пам’яті капітана Кирила Андреєнка, якій нещодавно облаштували у курсантському підрозділі.

За інформацією медіа-групи Національної академії СВ

Немає коментарів

Схожі статті:

Творчі колективи Національної академії сухопутних військ виступили з концертами в зоні АТО (фото) Творчі колективи Національної академії сухопутних військ виступили з концертами в зоні АТО (фото) Опубліковано: Четвер, 13 жовтня 2016 Напередодні Дня захисника України військовослужбовці Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного завітали до підрозділів ЗС України, які виконують завдання в зоні проведення Антитерористичної операції. Вже вдруге артисти в погонах подарували українським захисникам незабутню...

Переглядів: 1178 Коментарів: 0

Вища освіта

Зустріч з військовослужбовцями в НРЦ  «Левеня» Зустріч з військовослужбовцями в НРЦ «Левеня» Опубліковано: Неділя, 08 грудня 2019 Чи вміють наші дошкільнята зустрічати гостей? Так, і зустріч з військовослужбовцями це підтвердила. 6 грудня 2019 року до Дня Збройних Сил України найменші ,"левенята" підготували малюнки, аплікації,  листівки і навіть сконструювали 3-х поверхову казарму. Зустріч з військовими у ІІ відділенні проходила...

Переглядів: 911 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook