Період публікації:

від

до

Категорія:

ЗНО з іноземних мов може зазнати змін на наступний рік

Опубліковано: Понеділок, 28 березня 2016 

min
max

Сьогодні, 28 березня, на прес-конференції розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса СередякЦьогоріч 15 квітня вперше проведуть апробацію тестових завдань з іноземних мов. 

«Вперше цього року за наказом Міністерства освіти та науки буде проведена апробація нового формату ЗНО з іноземних мов. Новий формат полягає в тому, що введено аудіювання. Якщо до тепер на ЗНО писали листи чи ще щось, щоб перевірити граматику, то передбачається, що на наступні роки іноземна мова включатиме цей блок аудіювання. І для того, щоб подивитися, як це спрацює, у місті Києві, Київський, Одеській і Львівській області 16 квітня буде проведена апробація», – розповіла Лариса Середяк.

За схемою, яка була доведена Міністерством, передбачається, що всі іноземні мови (англійська, німецька, французька і іспанська) будуть проведені на рівні Б1 для учнів простих шкіл і на рівні Б2 для сцепшкіл. Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти підібрав ті школи, учні яких писатимуть цю апробацію.

Якщо оцінка з цієї апробації сподобається учневі, він має можливість зарахувати її як державну підсумкову атестацію в школі. Якщо оцінка не влаштовує, він складатиме ДПА.

Зазначимо, що ЗНО у 2016 році з іноземних мов проводитиметься ще за старою, звичною системою, тобто без аудіювання. Аудіювання запровадять на наступний рік при умові, що апробація покаже позитивний результат.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

ДПА з іноземної мови в 9-му класі включатиме аудіювання, щоб учні могли заздалегідь підготуватися до такого формату на ЗНО в 11-му ДПА з іноземної мови в 9-му класі включатиме аудіювання, щоб учні могли заздалегідь підготуватися до такого формату на ЗНО в 11-му Опубліковано: П`ятниця, 01 лютого 2019 Щоб учні шкіл могли заздалегідь підготуватися до аудіювання під час ЗНО з іноземної мови в 11-му класі, з цього року впроваджується аудіювання як частина ДПА з іноземної мови в 9-му класі. Про це йдеться в методичних рекомендаціях до проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах...

Переглядів: 1227 Коментарів: 0

Випускникам шкіл

Цьогоріч учні 9-х класів не здаватимуть державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО - роз'яснення МОН Цьогоріч учні 9-х класів не здаватимуть державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО - роз'яснення МОН Опубліковано: Четвер, 10 січня 2019 2019 року державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО здаватимуть лише учні 11-х класів, а також студенти закладів вищої (коледжі та технікуми) та професійної освіти, які цього року завершуватимуть здобуття повної загальної середньої освіти. Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здаватимуть ДПА...

Переглядів: 986 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook