Період публікації:

від

до

Категорія:

Державна соціальна програма протидії торгівлі людьми на період до 2020 року

Опубліковано: Понеділок, 04 квітня 2016 

min
max

Метою програми є запобігання торгівлі людьми, підвищення ефективності виявлення осіб, які вчиняють такі злочини або сприяють їх вчиненню, а також захист прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, особливо дітей, та надання їм допомоги.

Програма передбачає ряд способів розв’язання проблеми торгівлі людьми та захисту осіб, постраждалих від неї.

Зокрема, планується законодавчі зміни, а саме: удосконалення процедури виявлення і встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та покладання повноважень щодо надання такого статусу на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування. Також планується зміни у частині забезпечення відповідності процедури встановлення статусу і надання допомоги іноземцям та особам без громадянства, особам, які постраждали від торгівлі людьми, базовим принципам дотримання прав людини та міжнародним зобов’язанням України у сфері протидії торгівлі людьми. Також на законодавчому рівні вдосконалюватимуть інші питання цієї сфери.

Крім цього, Програма передбачає удосконалення процедури взаємодії правоохоронних органів з іншими державними органами влади в частині протидії торгівлі людьми. Також будуть розроблені та затверджені критерії ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, продовжена профілактична робота, спрямована на попередження протидії торгівлі людьми, особливо серед внутрішньо переміщених осіб.

Програма також передбачає проведення інформаційно-освітніх заходів щодо інформування населення про запобігання ризикам потрапляння у ситуації торгівлі людьми та про можливості отримання комплексної допомоги від суб’єктів взаємодії, які проводять заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Також відповідно до Програми буде посилена координація роботи з виявлення та ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми, на всіх рівнях із чітким визначенням повноважень координаційних рад з питань протидії торгівлі людьми та проведення на обласному й районному рівні мультидисциплінарних навчань з питань надання допомоги таким особам.

Важливо, що Програмою передбачено урахування нових викликів торгівлі людьми, що виникли внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Переглянути постанову Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 111 «Про затвердження Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року»

Немає коментарів

Схожі статті:

Запобігання торгівлі людьми: для осіб з особливими потребами презентували інформаційні матеріали Запобігання торгівлі людьми: для осіб з особливими потребами презентували інформаційні матеріали Опубліковано: Середа, 28 листопада 2018 27 листопада у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбувся навчально-методичний семінар з організації та проведення інформаційно-просвітницької роботи з протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми. Участь у заході взяли представники навчально-виховних закладів, зокрема психологи...

Переглядів: 319 Коментарів: 0

Соціальний захист дітей

Участь у тренінгу «Протидія торгівлі людьми» Участь у тренінгу «Протидія торгівлі людьми» Опубліковано: Неділя, 19 березня 2017 16 та 17  березня 2017 року практичний психолог Великолюбінського НРЦ  Яцишин ОД. взяла участь у тренінгу для представників: служб у справах дітей, ювенальної превенції та начально-виховних закладів інтернатного типу, з впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у...

Переглядів: 717 Коментарів: 0

Заклади обласного підпорядкування
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook