Період публікації:

від

до

Категорія:

У Львівській політехніці відбудеться міжнародна науково-практична конференція, присвячена творчості великого італійського архітектора Андреа Палладіо

Опубліковано: Вівторок, 05 квітня 2016 

min
max

8 квітня в Національному університеті «Львівська політехніка» (вул. С. Бандери, 12, актова зала) відбудеться міжнародна науково-практична конференція, присвячена творчості великого італійського архітектора Андреа Палладіо та її впливу у Східній Європі. Початок заходу – о 10.30 год.

Перед початком конференції у вестибюлі перед актовою залою буде розгорнута виставка «Творчість Андреа Палладіо». У її відкритті візьмуть участь директор Інституту Італійської культури в Україні Анна Пасторе і консульського кореспондента посольства Італійської Республіки в Західній Україні Джанлука Сарделлі. Ця виставка, що презентує найважливіші архітектурні проекти Андреа Палладіо, реалізована Італійським інститутом культури в Україні та Національним університетом «Львівська політехніка» у співробітництві з Регіоном Венето та Музеєм Палладіо.

В роботі конференції візьмуть участь науковці Львівської політехніки, Львівської національної академії мистецтв, Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка, зокрема, професори Богдан Черкес, Микола Бевз, Наталя Сиротинська, Ростислав, Шмагало, Тарас Янко, доценти Ореста Ремешило-Рибчинська, Ірина Дида, Ніна Дика, Олег Рибчинський. У своїх доповідях і повідомленнях вони розкриють вплив творчості Андреа Палладіо на мистецьку спадщину України.

Італійські дослідники, зокрема інституційний секретар Міжнародного центру архітектурних досліджень ім. Андреа Палладіо-Віченца з Університетів Верони та Падуї доктор Марко Ріва, дадуть оцінку творчості великого італійського зодчого.

Довідково:

Андреа Палладіо – великий італійський митець, представник італійської культури та, водночас, творець світового культурного спадку. Впродовж останніх п’яти століть він залишається символом світової архітектури.

Зодчий народився в місті Падуї 30 листопада 1508 року. Він проектував вілли та мости в містечках регіону Венето, палаци й театри у місті Віченца, церкви та монастирі у Венеції. Після смерті у 1580 році, його витвори та відомий трактат «Чотири книги про архітектуру» повністю змінили уявлення про архітектуру Північної Європи – від Великобританії до крайніх рубежів Східної Європи, зокрема України. Творчі концепції зодчого перетнули океан і втілилися у громадських будівлях та заміських віллах Північної та Південної Америки, Австралії.

За інформацією прес-служби Національного університету «Львівська політехніка»

Немає коментарів

Схожі статті:

Львівська політехніка відкриває для широкої громадськості ім'я видатного італійського архітектора Андреа Палладіо (фото) Львівська політехніка відкриває для широкої громадськості ім'я видатного італійського архітектора Андреа Палладіо (фото) Опубліковано: Вівторок, 12 квітня 2016 Днями в архітектурній перлині Національного університету «Львівська політехніка» – історичній актовій залі головного корпусу – відбулася Міжнародна науково-практична конференція, присвячена спадщині видатного італійського архітектора Андреа Палладіо. Назва її – «Палладіо: вплив у Східній Європі». Ідея...

Переглядів: 5983 Коментарів: 0

Вища освіта

У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno У Львові на базі навчального закладу відкрили технологічну лабораторію Tech LabInno Опубліковано: Середа, 30 жовтня 2019 На базі Львівської політехніки відкрили сучасну технологічну лабораторію Tech LabInno. Лабораторія покликана стати централізованим місцем інновацій для навчання, обміну досвідом у реалізації стартапів, створення умов прототипування та нових винаходів, яке працює у форматі FabLab. Участь у заході взяв...

Переглядів: 640 Коментарів: 0

Вища освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook