Період публікації:

від

до

Категорія:

Переможців VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу привітали у МОН (фото)

Опубліковано: Четвер, 14 квітня 2016 

min
max

5 квітня в Міністерстві освіти і науки України з участю першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун відбулося нагородження переможців VI Всеукраїнського конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу.

У заході також узяли участь директор Інституту модернізації змісту освіти МОН України Наталія Вяткіна, голова Правління Інтернет асоціації України Олександр Федієнко, голова комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації Іван Пєтухов, заступник директора Інституту модернізації змісту освіти Марія Богуслав, члени журі конкурсу, представники освітніх закладів.

Інна Совсун привітала переможців і наголосила: «Наші навчальні заклади розуміють важливість бути представленими в Інтернеті, адже сьогодні це дає можливість налагоджувати та підтримувати зв’язок із міжнародною спільнотою, іншими навчальними закладами», – зазначила перший заступник міністра.

 

Наталія Вяткіна звернула увагу на роль Глобальної мережі в інформаційній системі суспільства та наголосила на важливості розвитку інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. «Створення веб-сайтів – це форма відкритості навчального закладу, підґрунтя для розвитку дистанційного навчання та інших форм освіти», – додала вона.

Олександр Федієнко повідомив, що конкурс проводиться Інтернет Асоціацією України вже вшосте та з кожним роком стає дедалі популярнішим серед навчальних закладів. Так, цього року організатори конкурсу отримали 1 842 заявки від навчальних закладів України. Порівняно з минулим роком кількість робіт зросла майже втричі. «Це свідчить не тільки про зростання кількості веб-сайтів українських навчальних закладів, а й про їх обізнаність у новітніх технологіях», – наголосив Олександр Федієнко. За його словами, сьогодні важливо побудувати інформаційну систему, де громадяни будуть ближчими до освіти, а конкурс сприяє цьому.

Голова Комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації України, член журі конкурсу Іван Пєтухов наголосив на важливості конкурсу в просуванні новітніх технологій в освіті. За його словами, завдяки інформаційним технологіям можна не тільки отримувати знання, а також передавати їх іншим і навчати.

Конкурс на кращий веб-сайт проводиться в п’яти номінаціях: веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (сільські школи та школи селищ міського типу); веб-сайти загальноосвітніх навчальних закладів (міські школи); веб-сайти дошкільних навчальних закладів; веб-сайти позашкільних навчальних закладів (будинки дітей та юнацтва, художні, музичні, мовні школи, курси, тощо); веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів.

Також додатково сайти оцінювалися в номінації «Вебометричний рейтинг», тобто в автоматизованому режимі визначалися показники доступності матеріалів веб-сайтів через пошукові системи та показники їх згадуваності.

Журі конкурсу визначало кращі веб-сайти навчальних закладів, з огляду на їх змістовне наповнення; зручність використання; забезпечення участі всіх учасників навчального процесу в діяльності закладів освіти; динаміку користування веб-ресурсом, а також дизайн і технічні показники.

Переможці конкурсу:

У номінації «Веб-сайти професійно-технічних навчальних закладів»:

1 місце – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу (http://www.lviv-prestige-school.com.ua/).

2 місце – Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості (http://rcpto.org.ua/).

3 місце – Київське вище професійне училище будівництва і дизайну (http://www.kvpubd.com.ua/).

1 місце за вебометричним рейтингом – Львівський професійний коледж готельно-туристичного та ресторанного сервісу (http://www.lviv-prestige-school.com.ua/).

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 816 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 647 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook