Період публікації:

від

до

Категорія:

ХІV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу (фото)

Опубліковано: Четвер, 14 квітня 2016 

min
max

12-15 квітня 2016 року на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу проводиться ХІV Всеукраїнський ярмарок НТФ відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 330 від 24.03.2016 «Про проведення ХІV Всеукраїнського ярмарку навчально-тренувальних фірм». Мета заходу: вдосконалення організації підготовки фахівців для підприємницької діяльності, вивчення особливостей партнерства на внутрішньому ринку.

У ХІV Всеукраїнському ярмарку НТФ беруть участь більше ста представники з різних областей України:

ТОВ «Антей», м. Іллічівськ

ТОВ «Волинь», м. Луцьк

ТОВ «Іва», м. Чернігів

ТОВ « Перлина Поділля», м. Вінниця

ТОВ «Проскурів», м. Хмельницький

АКБ «Славутич», м. Черкаси

ТОВ «Смерічка», м. Івано-Франківськ

ТОВ «Спокуса», м. Київ

УНЦБ «Централь», м. Київ

ТОВ «Солодкий рай», м. Львів

ХІV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм урочисто відкрила Ганна Федорівна Балущак, голова ярмаркового комітету, директор Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу.

З вітальним словом до гостей і учасників Ярмарку звернулися:  Бобко Володимир Миколайович, директор навчально-методичного центру ПТО у Львівській області; Щербак Ольга Іванівна, голова Асоціації  УНЦ навчально-тренувальних фірм «Централь»; Сергеєва Лариса Миколаївна, доктор педагогічних наук, професор, експерт українсько-канадського проекту «Навички для працевлаштування»; Рик Оксана Миколаївна, методист вищої категорії навчально-методичного центру ПТО у Львівській області; Бондарев Микола Миколайович, виконавчий директор Асоціації УНЦ навчально-тренувальних фірм  «Централь»; Шиманська Наталія Анатоліївна, головний бухгалтер ТОВ «Галка-чай», соціальний партнер та спонсор упродовж останніх 10-и років; Флінта Мар’яна Петрівна, голова консультативної ради за спеціальністю «Комерційна діяльність», спеціаліст учбово-консультаційного центру Львівської торгово-промислової палати; Гончарук Ігор, територіальний менеджер фірми «Девайтис»; Печенко Ігор Олегович, випускник першого випуску 2002 року спеціальності «Комерційна діяльність», керуючий відділенням Приватбанку, м. Комарно Львівської обл.; Паньків Степан Романович, випускник 2007 року спеціальності «Комерційна діяльність», територіальний менеджер ТМ «Радимо»; Деркач Галина Ярославівна, член Консультативної ради за спеціальністю «Комерційна діяльність», провідний фахівець з навчання персоналу ТОВ ТВК «Львівхолод».

Яскравим прикладом роботи навчально-тренувальної фірми є участь у ярмарках як в Україні, так і за її межами. Саме організація таких заходів сприяє набуттю студентами досвіду самостійної роботи як комерсанта, це школа відповідальності, формування навичок мобільності та готовності запобігти сучасним викликам бізнесу.

На ярмарку відбувається навчальна співпраця різних навчальних фірм з НТФ АКБ «Славутич» Черкаського інституту банківської справи. Така новітня технологія освіти сприяє навчанню студентів підприємницького підходу в майбутній професійній діяльності.

Студенти, що працюють на ярмарковому стенді, отримують величезний досвід командної роботи, комунікації і відповідальності. Робота під час ярмарку – це робота з клієнтом, це досвід спілкування, формування ділових якостей.

Після закінченні ярмарку оцінюються зроблені замовлення та укладені угоди, обговорюється досвід, набутий під час переговорів, систематизуються здобуті знання та випробовуються нові стратегії.

13 квітня 2016 року в рамках ХІV Всеукраїнського ярмарку навчально-тренувальних фірм викладачем економіки Львівського професійного коледжу Іриною Ярославівною Стасів було проведено круглий стіл «Ринок праці. Проблеми і перспективи працевлаштування випускників». Участьу заході взяли студенти-представники різних областей України:Євген Суворов (м. Іллічівськ), Вікторія Кравчук (м. Луцьк), Микола Назаренко (м. Чернігів), Анастасія Ліневич, Володимир Бакулін (м. Вінниця), Катерина Мороз(м. Хмельницький), Владислав Криворучко (м. Черкаси), Христина Вацик (м. Івано-Франківськ), Світлана Єремчук (м. Київ), Василина Квятковська (м. Львів). Студенти ділилися інформацією про працевлаштування і проблеми безробіття у своїх регіонах, презентували бізнес-ідеї для відкриття власної справи, наголошували на невідповідності освіти до вимог роботодавців.

Почесними учасниками круглого столу стали учні Львівського професійного коледжу спеціальності «Виробництво харчової продукції» Завадяк Наталія, Чирська Мар’яна, Клим Назар, Руденко Дмитро, які вже мають досвід професійної діяльності за кордоном. Вони поділилися своїми враженнями про роботу молоді в Німеччині, Польщі, Франції. Студенти коледжу Максим Русанов (м. Київ) та Микита Чуменко (м. Маріуполь) розповіли про навчання і зайнятість молоді за місцем проживання.

Всі були дуже активними, жваво обговорювали ситуацію в країні загалом та проблеми випускників після закінчення навчання. Найбурхливішу дискусію викликала доповідь Василини Квятковської (м. Львів) про гендерні проблеми при працевлаштуванні. Хлопці і дівчата навіть сперечались щодо розподілу сімейних обов’язків.

Такі заходи мають важливе значення для сучасної молоді. Вони вчать відстоювати свою думку, коректно апелювати один до одного, з повагою ставитись до опонента, аналізувати ситуацію в різних регіонах для прийняття рішень про майбутнє місце працевлаштування.

ХІV Всеукраїнський ярмарок навчально-тренувальних фірм продовжить роботу 14-15 квітня. В рамках ярмарку будуть проведені майстер-клас «Психологія впливу кольору на клієнта» викладачами Пальчевською Тетяною Георгіївною та Казимир Яною Валеріївною і круглий стіл «Напрями покращення та вдосконалення підготовки фахівців в умовах навчально-тренувальних фірм» викладачем Храбатин Олександрою Ізидорівною.

Немає коментарів

Схожі статті:

Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Тиждень права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва Опубліковано: Понеділок, 16 грудня 2019  9 - 13 грудня  в  рамках  Всеукраїнського тижня права у Львівському ВПУ дизайну та будівництва проведені заходи, спрямовані на формування в учнів активної життєвої позиції щодо реалізації своїх прав. 10-11 грудня відбулися зустрічі учнів із співробітником Головного територіального управління юстиції...

Переглядів: 816 Коментарів: 0

Профтехосвіта

Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Семінар із складання пічок за участю ДНЗ «Ставропігійське ВПУ м. Львова» та Золочівського професійного ліцею Опубліковано: Четвер, 18 жовтня 2018 17 жовтня 2018 року ГС Асоціація будівельників «Будіндустрія» разом із німецькою компанією «Вольфсхойер» організували семінар із складання пічок від Олени Бистрової, за участі німецького спеціаліста Даніела Райцінгера на тему: «Технологія складання хлібопічок з шамотних плит». У семінарі взяли участь...

Переглядів: 648 Коментарів: 0

Профтехосвіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook