Період публікації:

від

до

Категорія:

У Міністерстві освіти і науки обговорили стан розвитку дошкільної освіти

Опубліковано: Понеділок, 25 квітня 2016 

min
max

21 квітня у Міністерстві освіти і науки України за участю заступника Міністра Павла Хобзея відбулась Всеукраїнська нарада з питань стану та перспектив розвитку дошкільної освіти.

У нараді взяли участь працівники відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН, начальник відділу Тамара Панасюк; спеціалісти з питань дошкільної освіти департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій, представники Інституту модернізації змісту освіти, Національної академії педагогічних наук, видавництв та голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти».

За словами Павла Хобзея, Міністерство освіти і науки активно працює над документами, що будуть сприяти створенню нових типів дитячих садків. «Підтримуємо створення дошкільних навчальних закладів сімейного типу, а також корпоративних дитячих садків», – наголосив заступник Міністра освіти і науки.

Також, на думку Павла Хобзея, початкова та дошкільна освіта повинні бути тісно пов’язані між собою. Зокрема, звертаючись до учасників наради, заступник Міністра закликав активно допомагати вчителям початкової школи. «Перед початківцями стоїть нелегке завдання, тому фахівці з дошкільної освіти можуть поділитися досвідом із колегами. Це може бути досвід навчання через гру, або відсутність домашніх завдань та оцінювання у 1 та 2 класі», – коментує заступник.

Начальник відділу дошкільної освіти Тамара Панасюк проінформувала присутніх про стан розвитку дошкільної освіти. Вона презентувала учасникам наради статистичні дані щодо динаміки народжуваності дітей, мережі дошкільних навчальних закладів, кількості створених місць у ДНЗ, черги на влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади тощо. Також Тамара Панасюк звернула увагу на тому, що головне завдання – надання якісної дошкільної освіти у кожному дитячому садку.

Про програмово-методичне забезпечення дошкільної освіти поінформувала Тетяна Носачова, завідувач сектором відділу дошкільного розвитку Інституту модернізації змісту освіти МОН.

Ірина Сіданіч, доктор педагогічних наук, професор кафедри управління навчальним закладом та педагогіки вищої школи навчально-наукового Інституту менеджменту та психології державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти», презентувала нову парціальну програму щодо духовно-морального виховання дітей старшого дошкільного віку.

По завершенню наради всі учасники, за сприяння ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» та ГО «Здорове людство», мали змогу відвідати традиційну весняну виставку тюльпанів, що проводиться на Співочому полі Києва.

Ключові слова:

Немає коментарів

Схожі статті:

Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Працівників дошкільної освіти запрошують до участі у тренінгу за програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку» Опубліковано: Середа, 20 березня 2019 Освітня платформа «Критичне мислення» проводить тренінги професійного розвитку освітян. Зокрема, 3 квітня у Києві відбудеться практичний тренінг для спеціалістів дошкільної освіти, вихователів, методистів ДНЗ з методики викладання за інноваційною програмою «Дошкільнятам – освіту для сталого розвитку». Тренінг...

Переглядів: 387 Коментарів: 0

Проекти, програми, акції

МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля МОН пропонує для громадського обговорення проект наказу щодо уніфікованої форми акта за результатами заходу державного нагляду у сфері дошкілля Опубліковано: П`ятниця, 01 березня 2019 З метою приведення у відповідність до вимог законодавства уніфікованої форми акта, що складається за результатами проведення планової (позапланової) перевірки додержання суб’єктом господарювання вимог законодавства у сфері дошкільної освіти, Державна служба якості освіти України розробила проект наказу...

Переглядів: 2738 Коментарів: 0

Середня, дошкільна та позашкільна освіта
Анонси
Календар подій
Актуально
Спеціальні новини

 

Для сімей учасників АТО та Героїв Небесної Сотні влаштують благодійне дійство «Україна – це ми!»

24 серпня, з нагоди Дня незалежності України, в Музеї народної архітектури та побуту відбудеться масштабна акція, що організовують спільно Благодійне товариство «Мій тато захищає Україну» та Музей народної архітектури за...


Актуально
Спеціальні новини




Ми у Facebook
Ми у Facebook